I 2006 blev Velfærdsaftalen vedtaget af blandt andre Socialdemokratiet, og den slog blandt andet fast, at pensionsalderen i Danmark ikke skulle ligge fast, men derimod stige i takt med danskernes stigende forventede levealder.
Det betød i praksis, at pensionsalderen ville blive forskellig fra generation til generation, og at de unge generationer kunne se frem til at skulle arbejde i MANGE år.
Nu har statsminister Mette Frederiksen dog tilsyneladende trukket i håndbremsen, da hun mener, at reglerne om pensionsalder fra 2006 er uretfærdige og urealistiske.
Det har hun ifølge Berlingske udtalt i et nyt interview.
I interviewet slår hun fast, at det ikke er hverken retfærdigt eller realistisk, at danskerne skal arbejde så længe, som Velfærdsaftalen fra 2006 ønsker, og hun understreger, at pensionsalderen med den nuværende aftale stiger for meget.
Mette Frederiksen og Socialdemokratiet ønsker derfor at genforhandle Velfærdsaftalen fra 2006 blandt andet med det formål at ændre reglerne om pensionsalderen.
Hun understreger dog i interviewet, at hun taler på vegne af sit parti - Socialdemokratiet - og ikke på vegne af hele regeringen, der som bekendt også består af Moderaterne og Venstre.
Men nu tager resten af regeringen bladet fra munden.
Forhandlingerne om pensionssystemets fremtid har igen skabt politisk debat, hvor Venstre og Moderaterne fremhæver, at diskussionen ikke alene bør fokusere på alder.
Selvom pensionsalderen naturligt er et centralt element i debatten, mener partierne, at andre faktorer også skal vægtes tungt i beslutningsprocessen.
Moderaternes leder, Lars Løkke Rasmussen, anerkender nødvendigheden af at drøfte, om pensionsalderen fortsat skal stige, især når den forventes at nå 70 år i 2040:
"Men man skal holde tungen lige i munden. Velfærdsaftalen fra 2006 er kronjuvelen i vores økonomiske politik. Det er den, der har gjort dansk økonomi holdbar", lyder det fra Lars Løkke til DR.
Han lægger heller ikke skjul på, at det er fint at diskutere, om modellen er 'retfærdig', men advarer samtidig om, at enhver ændring skal ske med omtanke.
Venstre er også villig til at tage diskussionen, men partiet ønsker, at debatten om pensionsalderen udvides til at omfatte arbejdslivets kvalitet.
Økonomiminister Stephanie Lose har i den forbindelse foreslået at nedsætte en arbejdslivskommission, der skal undersøge mulighederne for et mere fleksibelt arbejdsliv.