Det var en stor forskrækkelse for Mette Frederiksen og ligeledes for det meste af befolkningen, da den danske statsminister sidste fredag blev overfaldet.
Hurtigt stod det klart, at der ikke var tale om et overfald, hvor statsministeren var blevet slået i jorden, men intet desto mindre stadigvæk en overfald, der resulterede i et mindre piskesmæld og en stor forskrækkelse.
En 39-årig polsk mand blev hurtigt varetægtsfængslet, da han blev sigtet for overfaldet.
Men siden da har det været sparsomt med detaljer - i hvert fald indtil nu.
Nu er det nemlig kommet frem, at statsminister Mette Frederiksen ikke pådrog sig et lettere piskesmæld under overfaldet på Kultorvet i København, som det ellers tidligere fremgik.
Men under torsdagens retsmøde blev det oplyst, at der ikke er tegn på et piskesmæld, hverken let eller regulært:
"Vi kan af politiattesten nu se, at der ikke er tegn på en piskesmældslæsion. Der er sædvanlig ømhed i arm og skulder", lyder det fra den sigtedes forsvarsadvokat Henrik Karl Nielsen.
En leder fra traumecentret på Rigshospitalet har bekræftet, at der var 'ømhed svarende til piskesmæld', men ikke noget, der kan diagnosticeres som piskesmæld.
Desuden er der ingen dokumenterede fotos eller tegn på blå mærker efter slaget.
Men det stopper ikke her.
Kort efter svarede statsministeriet tilbage og offentliggjorde et uddrag af statsministerens patientjournal efter tvivl under et retsmøde om, hvorvidt hun havde pådraget sig piskesmæld efter et overfald tidligere på måneden.
Journalen nævner en kontusion af højre skulder og en mindre cervikal columna distorsion.
Efter det faldt snakken dog til jorden, da forsvarsadvokat Henrik Karl Nielsen påpegede, at journalen ikke er indsendt til politiet og derfor ikke kan indgå i sagen.
Under retsmødet blev der henvist til en politiattest, som kun nævnte ømhed i skulder og arm.
Henrik Karl Nielsen understregede, at materialet, der ligger hos politiet, er det eneste relevante i sagen.
Han opfordrer til, at eventuelle yderligere dokumenter, som viser andre skader, skal sendes til Københavns Politi:
"I sådan en sag er det vigtigt at finde ud af, om der er sket nogle skader, og hvor alvorlige er skaderne er", sagde han til Ekstra Bladet og udtrykte undren over, at Statsministeriet havde delt journalen med pressen uden at sende den til politiet.
Den sigtede mand fik forlænget sin varetægtsfængsling frem til 4. juli ved Københavns Byret.