Stor Mette Frederiksen-beslutning giver anledning til jubel

Emil Martesen

8 uger siden

|

09/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Den store beslutning giver anledning til jubel.

Dagens topnyheder

Det var en stor forskrækkelse for Mette Frederiksen og ligeledes for det meste af befolkningen, da der for for snart én måned siden - d. 7. juni - lød en melding om, at statsministeren var blevet overfaldet.

Statsministeren var om eftermiddagen i følgeskab med sine livvagter på vej til en kaffeaftale med en veninde, da en mand alligevel formåede at komme helt tæt på statsministeren og overfalde hende.

Ganske hurtigt stod det også klart, at der ikke var tale om et overfald, hvor statsministeren var blevet slået i jorden, men intet desto mindre stadigvæk en overfald, der resulterede i en tur på hospitalet og en stor forskrækkelse.

Men når retssagen mod den 39-årig polske mand løber af stablen vil statsministeren ikke selv afgive vidneforklaring.

Det bekræftede flere kilder over for Ekstra Bladet for knap en uge siden.

"På baggrund af det samlede bevismateriale i sagen er det vurderet, at det umiddelbart ikke er nødvendigt at indkalde Mette Frederiksen som vidne. Efter anklagemyndighedens opfattelse kan sagen belyses tilstrækkeligt med de vidner, der er indkaldt", lød det fra specialanklager Anders Larsson, anklagemyndigheden ved Københavns Politi, i en mail til Ekstra Bladet. 

Det er noget der får forsvarsadvokaten, Henrik Karl Nielsen, til at juble.

Han påpeger, at når ofret ikke vidner, kan det være et stort plus for forsvaret.

Når offeret ikke vidner kan det blive en fordel for tiltalte, især fordi der ikke findes nogen videooptagelser, der viser hændelsen:

"Det kan være en meget stor gevinst for en forsvarer, når forurettede (dvs. ofret/red.) ikke indkaldes som vidne", lyder det fra ham ifølge Ekstra Bladet.

Han understreger, at der mangler konkrete beviser, såsom billeder af blå mærker eller røntgenbilleder, der kunne dokumentere skader på statsministerens arm.

Ifølge ham er smerte en subjektiv oplevelse, som kun ofret selv kan beskrive, og uden Mette Frederiksens vidneudsagn mangler denne subjektive beskrivelse.

Der er for alvor lagt i kakkelovnen til en spændende retssag, der løber af stablen den 6. og 7. august.