Nyt twist efter overfald: Mette Frederiksen gør det ikke

Emil Martesen

13 uger siden

|

04/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen gør det ikke.

Dagens topnyheder

Det var en stor forskrækkelse for Mette Frederiksen og ligeledes for det meste af befolkningen, da der for for snart én måned siden - d. 7. juni - lød en melding om, at statsministeren var blevet overfaldet.

Statsministeren var om eftermiddagen i følgeskab med sine livvagter på vej til en kaffeaftale med en veninde, da en mand alligevel formåede at komme helt tæt på statsministeren og overfalde hende.

Ganske hurtigt stod det også klart, at der ikke var tale om et overfald, hvor statsministeren var blevet slået i jorden, men intet desto mindre stadigvæk en overfald, der resulterede i en tur på hospitalet og en stor forskrækkelse.

Men når retssagen mod den 39-årig polske mand løber af stablen vil statsministeren ikke selv afgive vidneforklaring.

Det bekræfter flere kilder over for Ekstra Bladet.

"På baggrund af det samlede bevismateriale i sagen er det vurderet, at det umiddelbart ikke er nødvendigt at indkalde Mette Frederiksen som vidne. Efter anklagemyndighedens opfattelse kan sagen belyses tilstrækkeligt med de vidner, der er indkaldt", lyder det fra specialanklager Anders Larsson, anklagemyndigheden ved Københavns Politi, i en mail til Ekstra Bladet. 

Overfaldet fandt sted den 7. juni sidst på eftermiddagen på Frederiksborggade i København, tæt på Kultorvet. Den 39-årige mand blev hurtigt anholdt af statsministerens livvagter og har siden været varetægtsfængslet.

Hovedforhandlingen i sagen er planlagt til den 6. og 7. august, hvor det står klart, at Mette Frederiksen ikke vil være til stede for at fortælle sin version af hændelsen.

Til gengæld vil flere af statsministerens livvagter afgive vidneforklaring.