Efter overfald på Mette Frederiksen: I dag sker det

Kamille Isaksen

6 uger siden

|

06/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Hændelsen skete den 7. juni 2024.

Dagens topnyheder

Den 7. juni 2024 bliver nok en dag, som mange og især én speciel dansker vil huske. 

Det stjal alle de danske overskrifter, da den danske statsminister Mette Frederiksen blev overfaldet på Frederiksborggade nær Kultorvet i København. 

Denne sag har skabt stor opmærksomhed, da det er sjældent, at en så fremtrædende offentlig figur bliver involveret i en voldssag.

I dag begynder retssagen mod en 39-årig polsk mand, som er tiltalt for vold mod Danmarks statsminister, Mette Frederiksen

Ifølge anklagen blev Mette Frederiksen antastet og slået på skulderen, hvilket fik hende til at miste balancen. Den tiltalte har forklaret, at han var så beruset, at han ikke husker episoden.

Sådan skriver TV 2.

Anklagemyndigheden søger en fængselsdom for hændelsen, og det er tidligere kommet frem, at den danske statsminister ikke selv vil være til stede i retten.

Sådan kommer retssagen til at foregå

Retssagen finder sted over to dage i Københavns Byret, hvor der vil blive fremlagt vidneudsagn fra statsministerens sikkerhedsvagter og andre tilstedeværende.

Udover vold mod statsministeren står den 39-årige mand også over for anklager om andre lovovertrædelser. 

Han er tiltalt for at have fusket med flaskeautomater i både Netto og Lidl tidligere samme dag, samt for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse. 

Disse hændelser inkluderer beføling af en kvinde i et S-tog og blottelse foran piger og kvinder i København siden december 2023.

Anklagen mod manden baserer sig på en paragraf i Straffeloven, der omhandler vold mod personer i offentlig tjeneste. 

Begge parter i sagen er enige om, at voldsepisoden ikke var politisk motiveret. Der var heller ingen indikationer på, at overfaldet var planlagt eller involverede andre personer.

Den tiltalte har været varetægtsfængslet siden dagen efter episoden, da retten vurderede, at der var risiko for, at han ville forsøge at unddrage sig retsforfølgelse.

Anklagemyndigheden søger ikke kun en fængselsdom, men også udvisning af den 39-årige mand med et indrejseforbud på seks år.