Matas udsender vigtig advarsel: Kontakt din bank med det samme

Kamille Isaksen

6 uger siden

|

05/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Matas har netop udsendt en vigtig advarsel til kunderne.

Dagens topnyheder

Digital svindel udgør en stadig større trussel, og alt for ofte bliver uskyldige borgere ofre for svindlernes raffinerede bedrageri. Nu opfordrer Matas til øget opmærksomhed, da et nyt svindelnummer hærger blandt deres kunder.

Matas har udsendt en advarsel gennem 'Mit digitale selvforsvar' om en falsk undersøgelse, som foregiver at komme fra enten Club Matas eller Matas Kundeservice. Denne bedrageriske mail ser ud til at stamme fra Matas, men virksomheden understreger, at de ikke er afsenderen.

Flere kunder er allerede blevet snydt af den falske undersøgelse, og Matas opfordrer alle til at være ekstra på vagt og ikke lade sig narre af den professionelle udformning af svindelnummeret.

"Vi oplever, at mailen bliver udsendt dagligt til en lang række mailadresser, og den er desværre meget vellignende, så vi oplever, at flere af vores kunder er blevet snydt."

Svindelmailen

I mailen skriver svindlerne, at du er blevet tilfældigt udvalgt til at deltage i undersøgelsen:

"Tillykke! Du er blevet tilfældigt udvalgt til at deltage i vores kundetilfredshedsundersøgelse hos Matas. Din feedback er utroligt værdifuld for os og har spillet en betydelig rolle i at hjælpe os med at nå vores mål. Uden kunder som dig ville vores succes ikke være mulig", lyder beskeden som fortsætter:

"Som en gestus for din tid og deltagelse vil vi gerne tilbyde dig en gratis parfume. Denne gave er vores måde at sige tak på og sprede glæde, uden forpligtelser."

"Kontakt din bank"

Efter at have klikket på linket i mailen, bliver modtagerne ført til en hjemmeside, som tilsyneladende ligner Matas’ officielle side.

Her får de forklaret, at de kan vinde mellem 500 og 1500 kroner i parfumer. For at få parfumen leveret, skal man indtaste sine kortoplysninger og betale et gebyr på 28 kroner.

Men den skal man ikke falde for.

Matas opfordrer sine kunder til at holde sig langt fra de links, som mailen indeholder. Såfremt du allerede er havnet i fedtefadet, opfordres du til at kontakte din bank med det samme:

"Det er vigtigt, at du ikke åbner links på siden eller udfylder dine oplysninger. Hvis du er kommet til at udfylde dine bankoplysninger, så skal du kontakte din bank og få spærret dit kort."

Herunder kan du se et eksempel på svindelmailen.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar