Er Mette Frederiksen årsagen? Helt særligt tal bekymrer disse danskere

Emil Martesen

5 uger siden

|

12/08/2024
Nyheder
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Er Mette Frederiksen årsagen?

Dagens topnyheder

Mette Frederiksen rykkede for nyligt teltpælene op og byttede Hareskovby ud med indre København.

Og det er i den grad noget der har sat sine spor i den lille by i udkanten af Furesø Kommune.

Her har de nemlig oplevet en markant stigning i antallet af indbrud, hvor de seneste tal er steget med hele 73 procent i forhold til samme periode sidste år, og byen er dermed blevet et hotspot for kriminelle aktiviteter.

Det skriver avisen Alt om Furesø.

Det er en udvikling, der bekymrer mange af de lokale beboere, og især formanden for Hareskovby Medborgerforening, Preben Bitsch, lægger ikke skjul på sin frustration.

Alvorlig situation

Han mener, at stigningen i indbrud kan hænge sammen med, at statsminister Mette Frederiksen for nylig er flyttet fra byen.

Han peger på, at den tidligere tilstedeværelse af politiet i området, som var tilknyttet statsministerens bolig, har haft en afskrækkende effekt på potentielle indbrudstyve:

"Det er nærliggende at tro, at det faktum, at statsministeren er flyttet, har en effekt", lyder det fra ham til Alt om Furesø.

På trods af at disse observationer er blevet dokumenteret og politianmeldt, har politiet ifølge Preben Bitsch ikke prioriteret at patruljere i området.

Situationen i Furesø Kommune er blevet så alvorlig, at kommunen nu topper statistikken over indbrud per husstand, med 71 registrerede tilfælde.