Nye afsløringer efter Mette Frederiksen-overfald: Gerningsmand har flere ting på samvittigheden

Kamille Isaksen

7 uger siden

|

15/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Anklageskriftet afslører nye detaljer i sagen.

Dagens topnyheder

Det stjal alle overskrifter, da Mette Frederiksen pludselig blev overfaldet den 7. juni.

Statsministeren var om eftermiddagen i følgeskab med sine livvagter på vej til en kaffeaftale med en veninde, da en mand alligevel formåede at komme helt tæt på statsministeren og overfalde hende.

Ganske hurtigt stod det også klart, at der ikke var tale om et overfald, hvor statsministeren var blevet slået i jorden, men intet desto mindre stadigvæk en overfald, der resulterede i en tur på hospitalet og en stor forskrækkelse.

Ifølge anklageskriftet, som B.T. har fået indsigt i, ramte manden Mette Frederiksen på højre skulder med en knyttet næve, hvilket fik hende til at miste balancen. 

Overfaldet fandt sted på Kultorvet, og den polske mand blev straks overmandet og lagt i håndjern af statsministerens livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste.

Den 39-årige har nægtet sig skyldig under tidligere retsmøder og hævdet, at han intet kan huske fra episoden, da han var beruset efter at have stjålet alkohol fra en Lidl-forretning. 

Siden episoden har den polske mand siddet varetægtsfængslet, da retten vurderer, at der er risiko for, at han vil flygte fra straffesagen. Anklageskriftet indikerer, at han især er sigtet for at have overtrådt straffelovens paragraf 119 om vold mod nogen i offentlig tjeneste.

Anklageskriftet kræver, at den 39-årige mand udvises af Danmark med et indrejseforbud gældende i seks år.

Politiets anklager, Line Steffensen, har tidligere udtalt, at hun forventer, at manden kan se frem til en straf på tre måneders fængsel samt udvisning.

Anklageskriftet afslører nye detaljer

Udover slaget mod Mette Frederiksen har B.T. fået aktindsigt i anklageskriftet, der viser, at den 39-årige polak har flere overtrædelser på sin samvittighed.

Det skriver B.T. på sin hjemmeside.

Udover overfaldet på statsminister Mette Frederiksen, er han tiltalt for fire tilfælde af blufærdighedskrænkelser samt databedrageri.

Anklageskriftet beskriver en række foruroligende episoder, hvor manden blandt andet har blottet sit kønsorgan foran skolepiger på Nørreport Station og befølt en kvinde mellem benene uden på hendes bukser.

Episoden med kvinden fandt sted den 18. december klokken 17.10 på trappen ned til S-toget ved Nørreport Station. Ifølge politiet fortsatte hans blufærdighedskrænkelser i månederne efter, hvor han den 5. marts blottede sig foran Designcafeen på Haralsgade 101 på Østerbro.

Den 17. maj blottede han sig igen foran forbipasserende ved Nørreport Station, heriblandt en gruppe piger fra 9. klasse. Dagen efter gentog han handlingen på Rådhuspladsen klokken 02.30, hvor tre personer blev udsat for hans blufærdighedskrænkelse.

Foruden disse anklager står han også tiltalt for to tilfælde af databedrageri mod supermarkederne Netto og Lidl. Her har han indløst kasseboner for henholdsvis 85 og 25 kroner for tomme flasker, som han netop havde taget i de samme forretninger.

Straffesagen mod den polske mand er sat til at blive behandlet i Københavns Byret den 6. og 7. august.