I 2006 blev Velfærdsaftalen vedtaget af blandt andre Socialdemokratiet, og den slog blandt andet fast, at pensionsalderen i Danmark ikke skulle ligge fast, men derimod stige i takt med danskernes stigende forventede levealder.
Det betød i praksis, at pensionsalderen ville blive forskellig fra generation til generation, og at de unge generationer kunne se frem til at skulle arbejde i MANGE år.
Nu har statsminister Mette Frederiksen dog tilsyneladende trukket i håndbremsen, da hun mener, at reglerne om pensionsalder fra 2006 er uretfærdige og urealistiske.
Det har hun ifølge Berlingske udtalt i et nyt interview.
I interviewet slår hun fast, at det ikke er hverken retfærdigt eller realistisk, at danskerne skal arbejde så længe, som Velfærdsaftalen fra 2006 ønsker, og hun understreger, at pensionsalderen med den nuværende aftale stiger for meget.
Mette Frederiksen og Socialdemokratiet ønsker derfor at genforhandle Velfærdsaftalen fra 2006 blandt andet med det formål at ændre reglerne om pensionsalderen.
Hun understreger dog i interviewet, at hun taler på vegne af sit parti - Socialdemokratiet - og ikke på vegne af hele regeringen, der som bekendt også består af Moderaterne og Venstre.
Fra 65 år og op
Som pensionsreglerne er nu, kan alle, der er født før 1954, gå på folkepension, når de er 65 år. Derefter stiger pensionsalderen alt efter, hvornår man er født.
Eksempelvis kan en person, der er født i 1960 gå på pensions som 67-årig, en person, der er født i 1975, kan gå på pension som 71-årig, og en person, der er født i 1995, kan gå på pension som 73-årig.
Hvis du er født i for eksempel 2010, kan du kun gisne om, hvornår reglerne fra 2006 lader dig pensionere.
Det er dog disse regler, som statsministeren og resten af Socialdemokratiet nu vil have genforhandlet og dermed lavet om.