Det var en stor forskrækkelse for Mette Frederiksen og ligeledes for det meste af befolkningen, da den danske statsminister sidste fredag blev overfaldet.
Hurtigt stod det klart, at der ikke var tale om et overfald, hvor statsministeren var blevet slået i jorden, men intet desto mindre stadigvæk en overfald, der resulterede i et mindre piskesmæld og en stor forskrækkelse.
En 39-årig polsk mand blev hurtigt varetægtsfængslet, da han blev sigtet for overfaldet.
Men siden da har det været sparsomt med detaljer - i hvert fald indtil nu.
Nu er det nemlig kommet frem, at statsminister Mette Frederiksen ikke pådrog sig et lettere piskesmæld under overfaldet på Kultorvet i København, som det ellers tidligere fremgik.
Det blev afklaret torsdag i Københavns Byret, hvor dokumenter blev fremlagt under en fristforlængelse af en 39-årig polsk mand, der er sigtet for overfaldet.
Overfaldet fandt sted den 7. juni, da den polske mand, der bor i Danmark, pludselig slog statsministeren på højre overarm, populært kendt som en 'lammer'.
Episoden skete ved Frederiksborggade 1 nær Kultorvet, mens Mette Frederiksen var på vej til en privat kaffeaftale.
Statsministeriet meddelte lørdag formiddag, et halvt døgn efter hændelsen, at statsministeren var blevet undersøgt på Rigshospitalet og havde pådraget sig et lettere piskesmæld.
Hun blev beskrevet som værende i god behold, men stadig rystet.
Men under torsdagens retsmøde blev det oplyst, at der ikke er tegn på et piskesmæld, hverken let eller regulært:
"Vi kan af politiattesten nu se, at der ikke er tegn på en piskesmældslæsion. Der er sædvanlig ømhed i arm og skulder", lyder det fra den sigtedes forsvarsadvokat Henrik Karl Nielsen.
En leder fra traumecentret på Rigshospitalet har bekræftet, at der var 'ømhed svarende til piskesmæld', men ikke noget, der kan diagnosticeres som piskesmæld.
Desuden er der ingen dokumenterede fotos eller tegn på blå mærker efter slaget.
Den 39-årige gerningsmand blev fremstillet i grundlovsforhør dagen efter overfaldet og hævdede, at han ikke kunne huske at have slået statsministeren, da han var påvirket af alkohol og stoffer. Han afviste også, at overfaldet var politisk motiveret.
Den polske mand, der har boet i Danmark siden 2019 og har et dansk cpr-nummer, har også andre verserende sager om blufærdighedskrænkelser og flere bødesager om butikstyverier.
Under fristforlængelsen kom det frem, at statsministeren først blev afhørt af politiet seks dage efter overfaldet. Hun beskrev slaget som noget, der fik hende til kortvarigt at vakle og træde et skridt tilbage.
Overfaldet på statsministeren skabte store overskrifter både i Danmark og internationalt, med omtale hos BBC, CNN og i den sigtedes hjemland Polen.
Den 39-årige mand har nu fået forlænget sin varetægtsfængsling frem til 4. juli.