Kagen har en dobbeltbund bestående af en sukkerbund og en marengsbund. Du kan fylde kagen med næsten alt, hvad du vil. Nogle vælger vaniljecreme, andre foretrækker flødeskum, gerne med bær eller frugt.
Denne opskrift fra den svenske bageblogger Lindas Bakskola tager nu fart på nettet. Og skulle du have lyst til noget sødt i weekenden, har du opskriften her:
Sukkerbund
5 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
100 gram smør ved stuetemperatur
1½ dl sukker
2 teskefulde vaniljesukker
2 tsk bagepulver
2 dl hvedemel
¾ kop mælk
Marengs
5 æggehvider
2 ½ dl sukker
Topping
2 spsk mandelflager eller hakkede mandler
Fylde
3 dl fløde
Friske bær
Dette er hvad du gør:
Sæt ovnen på 150 grader. Skil æggene i æggeblommer og hvider. (Blommen er til sukkerbunden og hviderne er til marengsen.)
2. Sukkerbasen:
Pisk smør og sukker til det er luftigt. Tilsæt æggeblommerne og pisk lidt mere. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det hele sammen til en jævn dej.
3. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir
4. Marengsbund:
Pisk æggehviderne hvide og luftige. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og pisk til det bliver en fast, hvid marengs.
5. Fordel marengsen som et låg over sukkerbunden.
6. Drys mandelspåner over marengsen
7. Bag nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad bunden køle af på bagepladen.
8. Montering:
Del bunden i to dele på kryds og tværs. Pisk fløden cremet og fordel den ud over den ene del. Tilsæt friske bær og læg den anden bund ovenpå.