Tip #1: Brug en skarp kniv
En skarp kniv forårsager mindre skade på løgets cellevægge, og færre irritanter frigives. Som The Kitchn skriver: "Hvis du vil forhindre tårer, skal du hakke på en måde, der producerer mindre irritationsmiddel, og forhindre irritationsmidlet i at nå dine øjne"
Tip #2: Hold de eksponerede snit væk fra dig
Når du har skåret løget i halv, skal du vende begge halvdele ned på dit skærebræt. Lad den side, du ikke lige nu hakker, være uskåret. Når du er færdig med den ene halvdel, flytter du det hakket løg til en forberedelsesskål, og sætter den på den modsatte side af køkkenet, før du fortsætter med resten af løget
Tip #3: Skær løget korrekt
Kokke har en effektiv måde at hakke løg på, der bekvemt holder de fleste af de eksponerede snit mod brættet. Du kan se en video, der guider dig igennem knivfærdighederne for denne hakkeproces
Tip #4: Køl løgene
Med et koldt løg fordamper mindre propanethial S-oxid. Du får stadig nogle irritanter, men dette vil hjælpe. Husk – køl løget, men frys det ikke. Rå løg, der er frosne, er ofte mosede, når de tøer op
Tip #5: Tænd for udsugningen
Placer dit skærebræt ved siden af komfuret og tænd for udsugningen. Irritanterne vil blive trukket væk fra dig og dine øjne.
For at sikre, at du bruger disse teknikker korrekt, kan det være nyttigt at forstå processen bag løghakning trin for trin:
Hvordan man skræller et løg: Fjern stilkenderne ved at skære igennem, placer derefter den flade ende på dit skærebræt og skær gennem rodenden på langs. Start ved den eksponerede ende af løget og fjern de yderste lag af skind for at afsløre løgets kød. Nu er du klar til at skære, hakke eller hakke løget i små stykker.
Hvordan man skærer et løg: Når dit løg er skrællet, skal du placere løget, den skårne side ned, fast på dit skærebræt. Start ved stilkenden, skær vinkelret hele vejen gennem løget, og skab halvmåner. Vær opmærksom på tykkelsen af skiverne, som din opskrift kræver (nogle opskrifter drager fordel af super tynde skiver, mens andre ønsker tykkere stykker).
Hvordan man hakker et løg: Skær løget i halv fra roden til spidsen. Læg den ene halvdel af løget med den skårne side ned på brættet, og roden peget væk fra dig, og skær på langs, fra rod til spids. Vend løget vandret og skær lange linjer på tværs for at lave små tern af løg. Kassér roden og gentag med den anden halvdel.