Mange begår denne fejl: Sådan bør du opbevare løg

Henrik Rothenbücher

78 uger siden

|

19/06/2023
I mange hjem begås der en helt almindelig fejl, når det kommer til opbevaringen af løg.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Løg er mere eller mindre fast inventar i de fleste hjem, når det kommer til køkkenet. Det bruges i et utal af middagsretter og giver en fantastisk smag til maden.

Men faktisk opbevarer mange løget forkert og det kan forkorte løgets holdbarhed. Hvis man derimod opbevarer det korrekt, så er det friskt i meget længere tid.

Mange opbevarer nemlig løg i stuetemperatur - og faktisk er det ikke særlig godt for løget. Det holder sig nemlig bedst på et køligt sted.

Generelt er et varmt og fugtigt miljø ikke specielt godt for det - og det samme gælder opbevaring i en plastikpose.

I stedet skal du opbevare løget et køligt sted - dog ikke køleskabet, medmindre der er tale om eksempelvis hakkede løg.

Løgene opbevares bedst ved en temperatur på 5-6 grader.

Desuden bør man ikke opbevare sine løg sammen med kartofler, da det også er med til at forringe deres stand.

Sådan hakker du løg uden at få vand i øjnene

De fleste kan nikke genkendende til, at øjnene begynder at løbe i vand, når der skal hakkes løg.

Det kan være en udfordring, især hvis du ofte skal bruge løg i maden. Der ville det være langt nemmere, hvis man kunne hakke det, uden at tårerne pibler frem - og det viser det sig faktisk, at man kan.

De fleste af os kender ham fra en lang række madprogrammer, nemlig den - til tider - højtråbende stjernekok, Gordon Ramsey.

I en video på Youtube, viser han hvordan man nemt og enkelt hakker løg, uden at tårerne løber. 

Det viser sig, at mange af os ofte begår den fejl, at vi skærer de to sider af, hvor roden sidder. Det bør man undlade, for faktisk er det der, at den saft som får øjnene til at løbe kommer fra.

Undgå at skære dette af

Du skal derfor skære løget midt over, så det er delt i to halvdele på langs - i stedet for at skære “enderne” (rødderne, red.) af. 

Herefter bruger du tre fingre, hvor den forreste “guider” kniven, så du også undgår at skære dig i fingrene. 

Først snitter man løget i tynde snit i den ene retning, hvorefter du “samler” løget og skærer ind midt i løget. Herefter kan du hakke det i små stykker. 

Du kan se hele tricket i videoen nedenunder, hvor Gordon Ramsey viser hvordan man hurtigt, nemt og ikke mindst tårefrit, kan hakke et løg.