For blot 12 kroner kan du få dig en italienske pizzabund i Rema 1000 i denne uge. Har du ikke en Rema 1000 i nærheden, kan du naturligvis også bruge en anden pizzabund.
Her er en opskrift på en klassisk pizza med friske ingredienser, der vil få dine smagsløg til at danse.
Ingredienser:
1 italiensk pizzabund fra Rema 1000 (Eller andre pizzabunde)
150 ml tomatsovs (enten købt eller hjemmelavet)
200 g revet mozzarella
100 g frisk mozzarella
50 g cherrytomater, halveret
50 g frisk basilikum
100 g skiver af frisk champignon
50 g sort oliven, udstenet og halveret
1 rød peberfrugt, skåret i tynde skiver
1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
2 fed hakket hvidløg
Salt og peber
Olivenolie
Frisk rucola (valgfrit, til topping)
Fremgangsmåde:
Forbered ovnen: Forvarm din ovn til 250°C (eller så højt som din ovn kan gå). Hvis du har en pizzasten, skal du placere den i ovnen, mens den forvarmes.
Forbered pizzabunden: Læg din pizzabund på en bageplade eller en pizzaspade, hvis du bruger en pizzasten.
Tomatsovs: Fordel tomatsovsen jævnt over pizzabunden, og efterlad en lille kant rundt omkring.
Toppings: Drys den revne mozzarella over tomatsovsen. Tilføj derefter skiver af frisk mozzarella, cherrytomater, champignon, sort oliven, rød peberfrugt og rødløg. Drys hakket hvidløg over pizzaen og krydr med lidt salt og peber.
Bagning: Placer pizzaen i den forvarmede ovn. Hvis du bruger en pizzasten, skal du glide pizzaen fra pizzaspaden over på stenen. Bag pizzaen i 10-12 minutter, eller indtil bunden er sprød og osten er smeltet og let gylden.
Servering: Når pizzaen er færdigbagt, skal du tage den ud af ovnen og lade den køle af i et par minutter. Dryp lidt olivenolie over pizzaen, og top med frisk basilikum og eventuelt frisk rucola. Skær pizzaen i skiver og server straks.
Tips:
For en ekstra smag, kan du tilføje lidt chiliolie eller chili flager for lidt ekstra spark.
Hvis du ønsker en kødfuld version, kan du tilføje skiver af pepperoni, skinke eller kogt pølse.