Udskriver Mette Frederiksen valg inden længe? Politisk kommentator er ikke i tvivl

Emil Martesen

2 timer siden

|

18/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Udskriver Mette Frederiksen valg inden længe?

Dagens topnyheder

Spekulationerne om et kommende valg er begyndt at ulme blandt de blå partiledere, men ifølge politiske eksperter kan de godt pakke drømmene om en snarlig tur til stemmeurnerne væk.

Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, vurderer, at regeringen ikke har nogen interesse i at udskrive valg før tid – og i hvert fald ikke før sommeren 2025.

Han lægger ikke skjul på, at der ikke er noget, der presser regeringen til at handle hurtigt:

"Det tror jeg ikke. Jeg kan slet ikke se, hvorfor regeringen skulle have interesse i at udskrive et valg. Jeg tror i virkeligheden, at det eneste, der kunne bringe regeringen til fald, ville være en eller anden intern sag, hvor de virkelig er havnet i den dybeste uenighed. Det tror jeg, at de tre regeringspartier vil undgå", lyder det fra ham i Ekstra Bladets politiske podcast 'Øverste hylde'.

For ham virker det klart, at de tre regeringspartier har alt at vinde ved at undgå intern splid, som kunne true deres position.

Regeringen står nemlig ansigt til ansigt med en lang række uafsluttede projekter og politiske reformer, som endnu ikke er blevet vedtaget.

Det er netop en af grundene til, at Hans Engell ikke ser et valg forude:

"Jeg har et klart indtryk af, at både Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen og Troels Lund har den opfattelse, at det kan godt være, at den her regering ikke skal eller kan fortsætte efter et valg, men at det vil betyde utrolig meget for de tre regeringspartier, at de, når valget kommer, kan sige, at de har levet op til det regeringsgrundlag, som de lagde frem".

Hvis valget kom for tidligt, ville regeringen næppe nå at levere på de ambitiøse løfter, de har stillet vælgerne i udsigt med henblik på de mange store reformer, som regeringen har lagt ud til politiske forhandlinger.

For statsminister Mette Frederiksen og hendes regeringspartnere, Lars Løkke Rasmussen og Troels Lund Poulsen, handler det derfor om at levere politiske resultater, før de igen står over for vælgerne.