Inden længe er det slut for Mette Frederiksen: Nu melder hun ud, hvem der skal vinde

Emil Martesen

5 timer siden

|

25/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu melder hun ud, hvem der skal vinde.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen for Mette Frederiksen siden hun blev statsminister tilbage i 2019.

Så sent som i går stjal den danske statsminister endnu engang overskrifterne, da hun i et hudløst ærligt interview med DR Nyheder, lagde op til, at det internationale samfund kan blive nødt til at gribe ind i konflikten i Mellemøsten, hvis parterne ikke selv formår at finde en løsning.

Udtalelsen kom under et FN-møde i New York, hvor Mette Frederiksen ikke lægger skjul på nødvendigheden af en international indsats for at skabe fred:

"Og det er, at det internationale samfund tager over og siger, at det her er ikke kun et anliggende for Mellemøsten, det er et anliggende for hele verden, og derfor må vi have tvunget en tostatsløsning igennem", lyder det fra hende.

Hun antyder, at det kan kræve en mere aktiv rolle fra verdenssamfundet, selvom hun ikke uddyber, om det i yderste konsekvens kunne involvere militære midler.

Men det var langt fra det eneste, der var på tapetet i New York.

Snakken faldt nemlig også på krigen i Ukraine, hvor den danske statsminister havde et vigtigt budskab.

Det afslører hun på Instagram, hvor hun fortæller, at hendes dage i New York synger på sidste vers, og hun inden længe vender snuden mod Danmark:

"En hilsen her fra New York, inden jeg skal tilbage til Danmark", lyder det fra hende i opslaget, inden hun fortsætter:

"Mit vigtigste budskab er, at Ukraine skal vinde krigen. Putin skal ikke have lov til at tegne landegrænserne i Europa. Det er helt fundamentale værdier, der er på spil".

Det næste store punkt i Mette Frederiksens kalender finder sted den 1. oktober, når hun deltager i Folketingets åbning 2024.

Du kan se Mette Frederiksens opslag herunder: