Udmelding har fået Mette Frederiksen i russisk stormvejr: Nu truer de Danmark direkte

Emil Martesen

1 dag siden

|

24/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu truer de Danmark direkte.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen for Mette Frederiksen siden hun kom til magten tilbage i 2019.

Nu er den danske statsminister endnu engang havnet i centrum af en heftig debat.

Men denne gang er det uden for landets grænser.

Hendes seneste udtalelser om Ukraine-krigen er blevet gengivet af russiske medier, og det falder ikke på et tørt sted i Rusland.

I et interview med det amerikanske medie Bloomberg gav statsministeren udtryk for, at hun mener, at de ukrainske styrker bør have lov til at ramme mål inde på russisk territorium ved hjælp af vestligt leverede våben.

Udtalelsen har siden fået stor opmærksomhed i Rusland, hvor medierne har videreformidlet interviewet og sidenhen tilføjet trusler fra højtstående politikere.

Hendes forslag var at afslutte diskussionen om røde linjer, og argumenterede for, at snakken om røde linjer har givet Rusland en strategisk fordel.

Det statskontrollerede nyhedsbureau TASS var blandt de første russiske medier, der fangede historien, og hurtigt spredte den sig til aviser som KP og Gazeta samt flere tv-stationer.

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov advarede i samme ombæring Vesten om, at hvis våben fra NATO bruges til angreb på russisk jord, kan det resultere i en direkte konfrontation mellem Rusland og NATO.

Reagerede skarpt på Mette Frederiksens udtalelser

Flere russiske aviser lod også fremtrædende skikkelser reagere skarpt på Mette Frederiksens udtalelser.

Vladimir Dzhabarov, der til dagligt er næstformand i det russiske Føderale Råd, var blandt dem, der direkte advarede Danmark:

"Hvis de tillader deres våben at blive brugt til angreb på russisk territorium, bliver de automatisk deltagere i konflikten. Hvert NATO-land vil blive holdt ansvarligt hver for sig. NATO-blokken vil ikke blive holdt samlet til ansvar", lyder det fra ham til Lenta, inden han fortsætter:

"Danskerne har leveret fly. Lad dem blive stillet til ansvar for disse forsyninger. Briterne leverede Storm Shadow-missiler, lad dem blive stillet til ansvar for disse missiler. Så tror jeg, at de hurtigt vil forstå, at Rusland ikke er et land, hvor man konstant kan teste tålmodigheden".

Men det stopper ikke her.

Den russiske medieperson Chey Bowes, som har en lang tilknytning til den statskontrollerede kanal RT, fulgte op med en personlig kritik af statsministeren.

I et interview med avisen KP kaldte han Frederiksen 'analfabet' og kritiserede hendes strategiske dømmekraft.

Statsministeriet har endnu ikke kommenteret yderligere på de russiske reaktioner.