Mette Frederiksen smider ny 'bombe': Denne store beslutning sker inden næste valg

Emil Martesen

1 uge siden

|

12/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen smider en ny 'bombe'.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen for Mette Frederiksen siden hun tilbage i 2022 dannede regering med Moderaterne og Venstre.

Alle tre partier har taget et dyk i meningsmålingerne, men nu prøver den danske statsminister at vende skuden for Socialdemokratiet.

Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage, før Mette Frederiksen løftede sløret for, at de gerne vil genforhandle Velfærdsaftalen.

I 2006 blev Velfærdsaftalen vedtaget af blandt andre Socialdemokratiet, og den slog blandt andet fast, at pensionsalderen i Danmark ikke skulle ligge fast, men derimod stige i takt med danskernes stigende forventede levealder.

Det betød i praksis, at pensionsalderen ville blive forskellig fra generation til generation, og at de unge generationer kunne se frem til at skulle arbejde i MANGE år.

Nu har statsminister Mette Frederiksen dog tilsyneladende trukket i håndbremsen, da hun mener, at reglerne om pensionsalder fra 2006 er uretfærdige og urealistiske.

Det fortalte hun i et interview med Berlingske.

I interviewet slår hun fast, at det ikke er hverken retfærdigt eller realistisk, at danskerne skal arbejde så længe, som Velfærdsaftalen fra 2006 ønsker, og hun understreger, at pensionsalderen med den nuværende aftale stiger for meget.

Siden da har der været en del spekulationer frem og tilbage, men nu har Mette Frederiksen igen åbnet en dør på klem for en mulig aftale om pensionsalderen, som kan falde på plads inden næste folketingsvalg.

I et nyt interview med Fagbladet 3F antyder hun, at en bred politisk aftale kan være i sigte inden valget:

"Det kan jo være, at det ender med, at vi kan lave en bred aftale omkring det allerede inden et valg, og det vil jo være det allerbedste", lyder det fra hende, inden hun fortsætter:

"Men om vi kan blive enige om det i Folketinget, det ved jeg ikke endnu".