Populær restaurantkæde i chok-konkurs: Ejeren afviser og kalder det en misforståelse

Kamille Isaksen

2 timer siden

|

25/09/2024
Nyheder
Foto: Google Street View
Alle medarbejderne er blevet sendt hjem.

Dagens topnyheder

Hvis man er en af dem, som bor inde i en by, hvor restauranter er en integreret del af bylivet, kan det vække opsigt, når en populær kæde pludselig må lukke dørene. 

Det er præcis, hvad der er sket med den libanesiske restaurantkæde Mahalle, som for nylig blev erklæret konkurs. 

Selskabet bag de fire restauranter i hovedstaden er nu under konkursbehandling, hvilket er blevet bekræftet af den udpegede kurator, advokat Lars Skanvig. 

Men ejeren bag Mahalle har en anden forklaring.

Restaurantkæden, der i mange år har været et fast indslag på Nørrebrogade, Nansensgade, Øresundsvej og Rolighedsvej, står midlertidigt stille. 

Sådan skriver KøbenhavnLIV

Den økonomiske situation, der har ramt alle fire spisesteder, har ifølge advokat Lars Skanvig allerede fået konsekvenser for medarbejderne. 

"Onsdag eftermiddag den 17. september blev medarbejderne sendt hjem, efter vi havde givet besked om konkursen," forklarer han.

Ikke enige om årsagen bag

Trods konkursdekretet har medejer Mohamad Jamal Sada en anden opfattelse af situationen. 

I en mail til mediet udtrykker han, at der er tale om en "misforståelse", der har ledt til, at konkursen blev erklæret. 

"Vi har overset nogle breve, men det er noget, der vil blive løst, og vi vil snart åbne igen," skriver han og afviser, at Mahalle er permanent lukket.

Denne udmelding står dog i skarp kontrast til den røde post-it med teksten "OPHØRT KONKURS", som pryder døren på Mahalles restaurant på Rolighedsvej. 

Virkeligheden lige nu er, at alle fire restauranter holder lukket, og at medarbejderne er blevet bedt om at forlade deres poster.

Ifølge Mohamad Jamal Sada vil kæden genoptage sin normale drift, så snart situationen er afklaret.

Mens Mahalle kæmper med at navigere gennem deres økonomiske udfordringer, venter deres faste kunder spændt på at se, om de snart kan vende tilbage til de populære restauranter, som har været kendt for deres autentiske libanesiske mad.