Mystikken fortsætter med nyt twist: Ud af det blå dukkede Farhads onkel op til retssag og viftede med helt særligt papir

Emil Martesen

12 uger siden

|

25/09/2024
Nyheder
Foto: Syd- og Sønderjyllands politi
Foto: Syd- og Sønderjyllands politi
Ud af det blå dukkede Farhads onkel op til retssag og viftede med helt særligt papir.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der er efterhånden kastet rigeligt med brænde på bålet i Farhad-sagen, der efterhånden indeholder flere ubesvarede spørgsmål end svar.

Det er vidst ingens næse gået forbi, at familien fra Vejle har trukket et hav af overskrifter.

Det skete i kølvandet på DR-dokumentaren 'Forfulgt af politiet?' der tog landet med storm, og har gjort sagen til en af de mest omtalte i Danmark.

Men sidenhen har man ikke hørt alverdens til sagen.

Det har man til gengæld om andre familiemedlemmer.

Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage før Farhads onkel, Sulaiman Ibrahim sidst stod han for skud i en sag ved Retten i Kolding.

Det skriver VAFO.

Her blev han dømt for to af tre anklagepunkter.

Den ene punkt handler om, at han tilbage i 2021 forhindrede politiet i at anholde sin bror ved Vejle Vandpibe Café, og den anden om, at han året efter, i august 2022, på Vejle Banegård højrøstet beskyldte politiet for korruption og kidnapning.

Mandag eftermiddag var Sulaiman Ibrahim så tilbage i retten, men denne gang uden at være indkaldt.

Anklageren forventede nemlig, at en 28-årig mand fra Sydsjælland, der tidligere ejede Vejle Vandpibe Café, skulle møde op i retten i en sag om overtrædelse af tobaksafgiftsloven.

Det er en sag, der skal ses i lyset af, at politiet i 2021 ransagede caféen, og fandt 694 gram vandpibetobak, som ejeren ikke kunne redegøre for, herunder om afgiften var blevet betalt.

Anklageren var noget forundret over, at man drager en helt anden person ind i sagen og appellerede direkte til dommeren.

Farhads onkel lagde dog ikke skjul på, at han ikke kunne se problemet:

"Jeg ved godt, hvordan det foregik på vandpibecaféen. For de var ikke så gode til dansk, så min familie hjalp dem", lød det fra ham.

Anklageren fortsatte dog sin skepsis og satte spørgsmålstegn ved, at en anden person skulle træde i stedet for den tiltalte.

Dommeren var også klar i spyttet og afviste hurtigt Sulaiman Ibrahim som stedfortræder og afsluttede sagen ved at idømme den 28-årige sydsjællænder en udeblivelsesdom med en bøde på 2500 kroner.

Den nu lukkede vandpibecafé har i øvrigt spillet en central rolle i dokumentaren, hvor familien Sulaiman Ibrahim har fremhævet deres konflikter med politiet, som de mener forfølger dem.