Over 700.000 kunder ramt: Er du blandt disse kunder er dine oplysninger i fare

Emil Martesen

42 uger siden

|

21/11/2023
Nyheder
Foto: Herlev Kommune
Foto: Herlev Kommune
Over 700.000 kunder er ramt.

Dagens topnyheder

En betydelig cybertrussel har ramt ejendomsmæglerkæden EDC, hvorfor knap 700.000 kunder nu risikerer, at deres personlige oplysninger bliver lækket online.

Ifølge DR står hackergruppen 'Black Basta' bag angrebet, og de har krævet en løsesum på seks millioner dollars (cirka 41 millioner kroner, red.) fra EDC.

Det skriver B.T. via DR.

Hovedparten af de stjålne data omfatter vitale kontaktoplysninger som telefonnumre, e-mailadresser og adresser. Desuden er næsten 100.000 cpr-numre blevet kompromitteret.

Angrebet inkluderer også personlige dokumenter som kopier af pas, kørekort og sygesikringsbeviser for omkring 1.300 personer, afslører EDC.

Ifølge IT-sikkerhedseksperten, Jan Kaastrup, fra CSIS Security Group, er der tale om et sofistikeret og målrettet angreb. DR mener, at fik hackerne adgang til firmaets server ved at sende en inficeret e-mail til en enkelt medarbejder.

"Black basta er en prorussisk hackergruppe formentlig bosiddende i Rusland, der målrettet går efter virksomheder og institutioner i USA og Europa, der ligger inde med følsomme personoplysninger", siger han.

EDC står nu over for en udfordrende situation, hvor de skal håndtere både truslen om offentliggørelse af kundedata og presset fra hackergruppen, der kræver en betydelig løsesum.