Medie erfarer: Terrorcelle planlægger angreb rundt omkring i Europa mellem jul og nytår

Nicolai Steinicke

44 uger siden

|

24/12/2023
Nyheder
Foto: Genrefoto / Pressefotos.dk
Foto: Genrefoto / Pressefotos.dk
Terrortruslen lurer flere steder i Europa lige nu.

Dagens topnyheder

I en tid med festligheder har politistyrker i Köln, Wien og andre europæiske byer intensiveret sikkerhedsforanstaltninger ved vigtige religiøse steder som svar på efterretninger om mulige terrorplaner.

Ifølge rapporter fra den tyske avis Bild og nyhedsbureauet dpa, er der indikationer på, at en islamistisk terrorcelle, muligvis tilknyttet Islamisk Stat (IS), har overvejet angreb i Europa under jul og nytår.

I Köln er sikkerhedsforanstaltningerne synligt forhøjede ved den ikoniske domkirke. Politiet, bevæbnet med bombehunde, har gennemsøgt området og planlægger at låse kirken af efter en grundig inspektion. "I morgen vil alle besøgende blive screenet, inden de går ind i kirken," bekræfter Kölns politichef, Michael Esser, hvilket understreger alvoren i situationen. Lignende scener udspiller sig ved byens hovedbanegård, hvor politiets tilstedeværelse er forstærket.

Det skriver Bild.

Situationen er ligeledes alvorlig i Wien, hvor dpa rapporterer om potentiel risiko ved en kirke. Her har politiets specialstyrker allerede foretaget anholdelser, og der rapporteres om yderligere anholdelser i Tyskland. Disse tiltag er en del af en bredere indsats, der også inkluderer forhøjede sikkerhedsforanstaltninger i den spanske hovedstad, Madrid, specifikt omkring en julegudstjeneste.

Både Köln og Wiens politistyrker har offentligt meddelt, at de har øget sikkerhedsforanstaltningerne som reaktion på "en aktuel trusselsvurdering fra efterretningstjenesten og det fortsat forhøjede terrorberedskabsniveau," hvilket indikerer en generel øget risiko i Østrig i juleferien.

Mens mange detaljer stadig er uklare, herunder hvor fremskredne de formodede angrebsplaner er, er det klart, at myndighederne tager disse trusler alvorligt. De øgede sikkerhedsforanstaltninger tjener som en påmindelse om, at selv i højtiderne, er sikkerhed og årvågenhed af yderste vigtighed for at beskytte borgernes velfærd og bevare freden.