Danskerne troede covid-19 hørte fortiden til: Vinterens skjulte fare sender stor coronabølge på vej

Emil Martesen

46 uger siden

|

20/10/2023
Nyheder
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danskerne troede covid-19 var et overstået kapitel, men ...

Dagens topnyheder

De fleste troede nok, at corona var noget, som hører fortiden til. 

Men sådan er det desværre ikke.

For selvom vi de sidste mange måneder har oplevet et lavt antal smittetilfælde i Danmark, så får piben inden længe en anden lyd.

I hvert fald, hvis du spørger lektor Viggo Andreasen fra Roskilde Universitet.

For mens Danmark og resten af verden har vænnet sig til en ny normal i skyggen af COVID-19, peger sundhedseksperter nu på en kommende vinter, der vil være mere 'normal' end frygtet:

"Vi kan bedre nu end nogensinde før modstå sygdommen. Mange mennesker, især i de yngre befolkningsgrupper, vil slet ikke opdage, at de er smittet".

Ikke desto mindre vil næsten hver anden dansker blive smittet i løbet af vinteren.

Men inden panikken sætter ind, er det værd at bemærke, at denne bølge af coronasmitte næppe vil føles værre eller koste flere liv end en almindelig influenzaepidemi:

"Sygdommen vil ikke på samme måde som tidligere kræve menneskeliv", tilføjer Viggo Andreasen ifølge B.T.

Men selvom udsigterne er mildere, er der stadig grund til forsigtighed, især blandt ældre og særligt udsatte grupper. Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat vaccination mod både influenza og COVID-19 for disse befolkningsgrupper.

Så mens vi går en vinter i møde, der vil bringe en ny bølge af COVID-19, er det med en vis forsigtig optimisme, da Danmark er bedre rustet end nogensinde til at stå ansigt til ansigt med udfordringerne.