Danskerne holder vejret: Nu stiger disse priser igen

Emil Martesen

46 uger siden

|

20/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er den gal igen.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at krisen raser, og danskerne unægtelig kæmper med at få enderne til at hænge sammen. 

Og en stigende oliepris betyder, at danskerne skal betale mere, når de tanker brændstof på bilen. 

Og det er inden længe, hvad danskerne må sande.

Mellemøstens ustabilitet kaster nu yderligere brændstof på olieprisernes bål. Den eskalerende konflikt mellem Israel og Hamas har sendt rystelser gennem de internationale oliebørser, og prisen på en tønde Brent-olie har nået 93,24 dollar, en markant stigning fra 90,99 dollar dagen før.

Det skriver Ekstra Bladet.

Bekymringerne om inddragelsen af flere lande i Gaza-konflikten er blevet styrket af, at det amerikanske forsvar opsnappede missiler affyret fra Yemen mod Israel.

"Den største bekymring forbliver, at den eskalation af spænding, vi formentlig kommer til at se i forbindelse med de israelske styrkers indtog i Gaza denne weekend, betyder, at råolie går højere priser i møde", siger Tony Sycamore, der er analytiker hos IG, til nyhedsbureauet.

Men det er ikke kun Mellemøstens uro, der driver priserne op.

Saudi-Arabien og Rusland har forlænget deres produktionsnedskæringer til årets udgang, hvilket skaber et voksende udbudsunderskud. Dette kommer i kølvandet på, at det amerikanske forsvar har registreret missiler affyret fra Yemen mod Israel, hvilket yderligere komplicerer situationen.

Selv om Venezuela har fået en midlertidig lempelse af sanktioner, der gør det lovligt for landet at handle med olie i en periode på seks måneder, forventes dette ikke at dæmpe bekymringerne om Mellemøstens situation.

Der er altså ikke meget at skrive hjem om, når oliepriserne inden længe tager et nøk opad - ikke desto mindre er det en realitet.