Hvis du gerne vil holde dig mæt og undgå at gå død om eftermiddagen, så er det vigtigt at vælge frokost med omhu. Heldigvis har en førende ernæringsekspert afsløret, hvad man bør vælge som sit frokostmåltid, hvis man vil sikre dette.
Selvom mange lovpriser morgenmaden som 'dagens vigtigste måltid', bør frokost ikke undervurderes - det er nemlig et afgørende måltid, der skal give energi til resten af dagen frem mod aftensmaden.
At fravælge søde fristelser til fordel for en solid frokost med højt proteinindhold, lavt sukkerindhold, en salt smag og en stor portion grøntsager er nøglen til længerevarende mæthed. Desuden anbefaler eksperterne også rigeligt indtag af væske ved middagstid, ifølge en rapport fra The Telegraph.
I et interview med avisen forklarer ernæringsekspert Jenna Hope flere vigtige elementer, der kan styrke din frokost.
"Du har brug for masser af protein og fibre, da disse tager længst tid at fordøje, så du forbliver mæt i længere tid. Og du har brug for et ordentligt antal kalorier for at føle dig mæt," siger hun.
Ud over råd om frokostens sammensætning, fremhæver specialister også et andet vigtigt aspekt ved spisning: tempo. Frokost bør ikke være et kapløb - hastigheden for indtagelsen af din mad kan have stor betydning for mæthedsfølelsen og endda påvirke dit mentale velbefindende.
Hastighed versus kvalitet
Jenna advarer ivrige spisere om risikoen ved hurtig spisning og fremhæver potentielle negative effekter på det psykologiske helbred, rapporterer SurreyLive.
"Spisehastigheden påvirker også dette, da der er en forsinkelse mellem at føle sig mæt og at føle sig tilfreds. Hvis du spiser hurtigt, kan det betyde, at kroppen endnu ikke har frigivet de hormoner, der giver mæthedsfølelse - men det betyder ikke, at du ikke er mæt," siger hun.
Mens det kan være fristende at snuppe en pakke småkager eller chokolade, foreslår forskere sundere alternativer, der giver samme tilfredsstillelse uden de negative sundhedsmæssige konsekvenser.
Nødder er en udbredt anbefaling, da de er kendt for deres energigivende egenskaber og potentielle hjertevenlige fordele.
Eksperter fra Harvard Health hævder, at personer der spiser nødder, kan have lavere risiko for hjerteanfald og hjertesygdomme sammenlignet med dem, der ikke gør.
"Hyppigt indtag af nødder er blevet forbundet med reducerede risikofaktorer for hjerte-kar-sygdomme. Sammenlignet med deltagere, der aldrig eller næsten aldrig spiste nødder, var dem, der spiste nødder oftere, ældre og havde et lavere BMI," lyder det fra forskerne.
Selvom nødder kan fungere som et sundere alternativ til andre snacks, anbefaler Daily Express forsigtighed ved større ændringer i kosten. Det anbefales desuden at konsultere sin læge, hvis man er i tvivl om, hvorvidt man befinder sig i en situation, hvor man roligt kan omlægge sin kost.