Dine røræg bliver de 'luftigste du nogensinde har smagt' med denne opskrift

Nicolai Busekist

3 dage siden

|

27/03/2025
Mad og drikke
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du vil være sikker på, at dine røræg bliver luftige, skal du følge denne opskrift.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Røræg er en ret, der aldrig slår fejl - uanset om du serverer dem som en del af en stor morgenmad eller bare med lidt toast, så er det altid en fornøjelse. Selvom det er hurtigt og nemt at lave, findes der måder at løfte røræg fra gode til nærmest perfekte.

Og med denne ene lille ændring i din opskrift vil dine røræg blive forvandlet til det bedre. Det handler ikke om, hvordan du pisker æggene, eller om du tilsætter noget ekstra. Det handler udelukkende om, hvordan du tilbereder dem.

Martha Stewart, der er kendt for sine madprodukter, kogebøger og tv-programmer, har delt sit trick til at lave 'de bedste røræg i hele verden': at stege æggene i klaret smør.

Hun forklarer i sit program Martha Stewart's Cooking School, at klaret smør er 'usaltet smør, der er blevet smeltet og adskilt fra valle og mælkeproteiner, som findes i almindeligt smør'. Og ifølge hende, så er det med til at gøre dine røræg endnu bedre.

Sjovt nok opdagede hun dette trick, da hun brugte en pande med klaret smør, som stod i køleskabet efter, hun havde lavet hummer dagen før, skriver mediet Business Insider.

Opskriften kunne ikke være nemmere - du skal blot bruge æg og usaltet smør. Først skal du klare smørret, og kok og forfatter Meggan Hill forklarer præcis, hvordan man gør det.

Du starter med at smelte smørret ved lav varme. Meggan bemærker, at 'hvis smørret koger, bliver mælkeproteinerne spredt ud i fedtet, og så kan du ikke skumme dem fra'.

"Skum det skummende lag af mælkeproteiner, der lægger sig på toppen," siger hun.

Når det er gjort, står du tilbage med 'ren smørolie'. Brug herefter en suppeske til at hælde det i et glas og sæt det til side. Nu er du færdig med smørret.

Slå derefter to æg ud i en lille skål, tilsæt en smule salt, og pisk æggene godt sammen. Tænd komfuret på lav varme, og tilsæt lidt af det gyldne smør til panden og vent, til det er varmt. Et hurtigt trick fra Martha er at dryppe lidt vand i panden - hvis det syder, er smørret klar.

Er pande og smør klar? Hæld æggene i panden og rør dem rundt med en gummispatel.

"Du vil gerne have, at æggene sætter sig og bliver tilberedt, men de må ikke blive brune eller for hårde," siger Martha i et klip fra Martha Stewart's Cooking School.

Bliv ved med at røre forsigtigt i æggene, og efter få minutter har du 'smukke, luftige og gyldne' røræg, der er klar til at blive spist. Herefter er det helt op til dig selv at beslutte, om du ønsker at bruge dine røræg på toast, som en del af et større morgenbord, eller du blot vil spise dem for sig selv.