Tilsæt dette til kogevandet – og æggeskallen slipper uden kamp

Marcus Dam

2 timer siden

|

25/04/2025
Viralt
Foto: TuktaBaby/Shutterstock
Foto: TuktaBaby/Shutterstock
At koge et æg er nemt nok.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Men at få skallen pænt af bagefter? Ikke altid.

Lidt gør underværker

Mange har prøvet frustrationen ved at stå med halvt ødelagte æg, hvor skallen nægter at slippe og tager halvdelen af hviden med sig. 

Men med et simpelt køkkentrick kan du undgå æggeskaller, der klistrer og irriterer, og det kræver kun noget, du allerede har i skabet.

Det skriver Herkuttelija.

Det lyder måske mærkeligt, men en teskefuld bagepulver i det kogende vand kan være forskellen på frustration og perfekt pillede æg. 

Bagepulver hæver nemlig pH-værdien i vandet, og det gør æggets indre mindre tilbøjeligt til at hænge fast i skallen.

Tricket er simpelt.

Kom æggene i kogende vand sammen med en teskefuld bagepulver. 

Kog dem som du plejer, og lad dem køle helt af, før du begynder at pille. Du vil hurtigt opdage, at skallen løsner sig næsten af sig selv.

Har du allerede kogt æggene?

 Fortvivl ikke.

 Du kan stadig tilsætte bagepulver, bare til det kolde vand, som æggene afkøles i. 

Vent et par minutter, og pil derefter. Det virker overraskende godt.


Ryst skallen af i et glas

Der findes også en anden metode, hvis du er til hurtige løsninger og ikke bange for lidt rystelser. 

Når ægget er hårdkogt, læg det i et glas med lidt koldt vand.

Dæk åbningen med hånden og ryst det hele i et par sekunder. 

Når du tager ægget op, er skallen typisk revnet i små stykker og falder af næsten af sig selv.

Afslut med at skylle ægget og nyd det perfekte resultat. 

Det er hurtigt, effektivt og ret sjovt.


Uanset hvilken metode du vælger, er det tydeligt, at ægget ikke behøver være en tålmodighedsprøve.

Med lidt bagepulver eller et glas og nogle rystelser kan du gøre en ellers besværlig opgave både nem og tilfredsstillende.

Det næste gang du skal lave æg til frokost eller brunch, ved du, hvad du skal gøre.


Ads by MGDK