Det kom som et chok for mange, da den folkekære kok Umut Sakarya for to år siden valgte at lukke sine to succesfulde spisesteder i København, Guldkroen og Guldgrillen.
Efter syv år med stegt flæsk og klassisk dansk mad meldte han sig ud af restaurationsbranchen og gik på en tidlig pension.
Til stor overraskelse og glæde for hans mange fans er der nu gode nyheder.
Umut vender tilbage for at opfylde sin længe ventede krodrøm.
Den kendte kok, der i mange år har sat sit præg på københavnske spisesteder, offentliggjorde selv nyheden på sin Instagram-profil.
Til februar åbner han en pop-up kro i de historiske lokaler hos Restaurant Lola på Christianshavn.
“Det er nu 2 år siden, jeg gik på pension som restauratør, men min kro-drøm slutter aldrig. Det er på tide at trække i forklædet igen og stege noget sprød gris til folket - og det skal selvfølgelig gøres med manér,” skriver han.
Selvom Umut understreger, at kroen kun er åben i fire dage, lover han, at den vil vække minder om hans tidligere succeser.
Fortsætter i samme ånd
Den midlertidige kro vil byde på klassisk dansk mad med Umuts helt særlige præg og en humoristisk tilgang til traditionerne.
“Jeg glæder mig til at vise dig hvordan din mormor BURDE have lavet den klassiske danske mad,” fortsætter han i opslaget.
Det bliver altså fire intense dage, hvor den sprøde gris og de solide, nostalgiske retter igen vil være i fokus.
Kroen vil være åben fra 5. til og med 8. februar 2025 fra kl 18.00.
Så hvis du savner stegt flæsk, brun sovs og en stor portion nostalgi – så er der god grund til at sætte kryds i kalenderen.
Du kan se hele Umuts opslag her: