Mand spiste ikke kød i 1 år i håbet om bedre helbred: Da han hørte lægens ord, fik han et chok

Emil Martesen

2 timer siden

|

06/11/2024
Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da han hørte lægens ord, fik han et chok.

Dagens topnyheder

Flere mennesker stiller nu spørgsmål ved deres kostvaner og søger alternativer til kød i håbet om at forbedre helbredet.

Trods fremkomsten af plantebaserede muligheder og et stigende fokus på sundhed er der stadig mange, som er skeptiske over for helt at opgive kød.

En 50-årig mand i Kina besluttede dog at tage skridtet fuldt ud og holdt sig fra kød i et helt år, i håbet om at sænke sit kolesterol og forbedre sit blodfedt.

Efter året gik han til lægen med store forventninger om positivt resultat – men fik sig i stedet en uventet overraskelse.

Det skriver Sanook.com.

Lægen kunne fortælle, at mandens blodlipidniveauer stadig var høje, til trods for hans kødfri diæt.

Overrasket spurgte manden, hvordan det kunne være muligt, når han i et år havde undgået alt kød, som han troede var den største synder for hans høje kolesterol.

Ernæringsspecialist på Xingyang People's Hospital, Dr. Chu Lechuan, lægger ikke skjul på, at årsagerne til højt blodfedt ofte er komplekse og kan skyldes meget mere end kødindtag.

Han understregede, at selvom manden havde udelukket kød, kunne andre vaner som alkoholindtag, frituremad og manglende motion have opretholdt det høje blodfedt.

I stedet for at undgå kød helt anbefaler Dr. Chu en mere balanceret tilgang: hvidt kød som kylling og fisk, der indeholder umættede fedtsyrer, er gode valg, da de hjælper med at reducere LDL-kolesterol og forbedre hjertesundheden.

Rødt kød kan indtages i moderate mængder, hvis man vælger magre udskæringer, og sammen med fiberholdig kost og regelmæssig motion kan det være med til at stabilisere blodets fedtniveau.

Den 50-årige mand fik dermed på mange måder indsigt i, at et sundt blodfedtindeks kræver mere end blot en kødfri diæt.