Mand prøver sjælden japansk kaffe til 2.300 kroner - men én ting gør ham rasende

Nicolai Busekist

5 timer siden

|

22/11/2024
Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En mand har prøvet en sjælden japansk kaffe, men efter at have smagt på produktet hævder han, at der er én grund til, at han sandsynligvis ikke ville prøve det igen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

En madekspert har prøvet en af verdens mest sjældne typer kaffe og givet en skarp dom. Og det har ikke været billigt for ham at smage den eksklusive kaffe, skriver Express.

At betale 265 pund (2.370 kr.) for en espresso på en luksuriøs kaffebar i London lyder måske absurd, men eksperten James Hoffmann mener, at visse kopper kaffe fortjener prisen.

I dette tilfælde er det bønnernes sjældenhed, der driver prisen i vejret og får kaffeentusiaster til at betale langt over gennemsnitsprisen for mere almindelige drikke. Hoffmann siger, at det, han køber, er en 'oplevelse', og at både smagen og selve handlingen med at drikke kaffen er en del af prisen.

Mens han rørte i kaffen med en lille guldske inden smagningen, forklarede Hoffmann i sin video på det sociale medie TikTok, at der er tre faktorer, man skal overveje.

Den første er kaffens sjældenhed, idet der 'kun produceres en meget lille mængde af denne specifikke kaffe'. Derudover skal konkurrencen på industriens priser og måden, kaffen forberedes på, også tages i betragtning.

"Denne særlige kaffe kommer fra en lille ejendom i Japan, hvor bønnerne bearbejdes naturligt, hvilket gør dem så sjældne, at prisen stiger betydeligt, når de eksporteres til Storbritannien. Oven i det kommer produktionsomkostningerne, som er højere i Japan end i typiske kaffeproducerende områder," sagde han.

Hoffmanns vurdering af kaffen afslørede, at han ikke havde forventet visse smagsnuancer, men det var dog på en god måde, han blev overrasket.

"Meget, meget mere syre, end jeg havde regnet med - på en god måde," sagde han.

"Det er et godt brygget shot - baristaen gjorde det godt. Rigtig flink barista derinde. En smule tør i eftersmagen. Rimelig fyldig faktisk. God tekstur. Når den køler ned, er der måske et strejf af træagtighed."

"Man kan ane lidt af den lave højde, hvor bønnerne er dyrket, men jeg synes ikke, den har særligt usædvanlige eller vilde karaktertræk fra oprindelsen."

"Det smager som moden kaffe fra rimelig højde, der er bearbejdet godt og ristet godt. Men smagen og prisen hænger efter min mening ikke sammen. Er den 265 pund værd? Kan noget være 265 pund værd?"

Selvom Hoffmann tidligere påpegede, at prisen også inkluderede oplevelsen og processen omkring kaffen, virkede det som en for stor udgift for mange. Nogle var forbløffede over, hvorfor kaffen var så dyr, men én bruger klargjorde forvirringen.

"Jeg gætter på, at det skyldes, at Japan ikke er en traditionel kaffedyrkningsregion, så det er svært at dyrke der. Sjældenhed + unik oprindelse + luksuriøst sted til at udnytte de rige," skrev en bruger.

"Jeg var på et kaffekursus, hvor vi lavede og smagte fantastisk kaffe, lærte en masse og fik lov til selv at lave kaffe. Det kostede 10 procent af prisen på den kaffe," lød det fra en anden.