Læge afslører: Sådan kan du leve op til 13 år længere

Mathias Busekist

144 uger siden

|

16/02/2022
Udland
Foto: @tonyyounmd/TikTok
Foto: @tonyyounmd/TikTok
En TikToker har delt seks forskellige sundheds hacks, der kan hjælpe dig med at leve op til 13 år længere.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Lægen Anthony Youn fra Detroit er taget til TikTok for at snakke om resultaterne af en ny undersøgelse kaldet "Estimating impact of food choices on life expectancy".

Du kan se videoen nedenfor:

Den første kostændring på listen er at spise mere fisk, som indeholder sundt Omega 3-fedt.

"Nummer to er at spise flere bælgfrugter, som bønner, ærter og linser. Disse er gode kilder til plantebaseret protein og fibre," siger han.

Dr. Youn advarer herefter mod at drikke sukkerholdige drikkevarer.

Tredje råd er at spise mindre rødt kød kød, mens fjerde råd er at spise flere nødder og frø, som er sunde kilder til fedt og protein.

"Og ændringen, som potentielt kan forlænge dit liv med flere år, er at spise flere fuldkornsprodukter som boghvede, havregryn og brune ris. Dette er i stedet for raffinerede kornsorter som hvide ris og hvid pasta," fortæller han.

Foto: @tonyyounmd/TikTok

Dr. Youn mener dog også, at der er forskel på det kød og fisk, vi indtager. 

"Især kød fra græsfodret dyr og vildtfanget fisk, mener jeg er bedre end konventionelt kød og fisk," siger han.

Videoen har siden da fået over en kvart million visninger og hundredvis af kommentarer, hvor mange mennesker deler modstridende synspunkter om de potentielle kostændringer.

"Jeg vidste, at denne veganske og økologiske diæt ville betale sig!," kommer det fra en TikTok-bruger.

"Jeg forsøger ikke at leve i et kapitalistisk helvede længere, så jeg spiser, hvad jeg vil," tilføjer en anden.

"Men hvordan kan jeg leve et kortere liv?," kommer det fra en tredje.

Youn tog også selv til kommentarfeltet for at komme med flere anbefalinger, herunder at spise mere frugt og grønt for at reducere indtagelsen af mejeriprodukter.

Han skriver også, at nogle mennesker ikke reagerer godt på gluten og rådede til at reducere hvedeindtaget for at hjælpe dem med at "føle sig bedre tilpas".