Den japanske sushiret "sashimi", som består af tynde skiver rå fisk alene, var ved at koste en kinesisk mand livet for nylig, fordi fisken førte til, at hans krop blev fyldt med bændelorme.
Det skriver Daily Mail.
Manden, som sværger til sashimi, døjede med voldsom mavepine og kløende hud og opsøgte en læge, som scannede ham. Til mandens store skræk opdagede lægen, at han var ramt af parasitsygdommen bændelorm - hans krop var fyldt med hvide orme - som følge af for meget sashimi.
En mand kærlighed til sashimi havde nær taget livet af ham
Bændelorm er livstruende, hvis ormene når hjernen eller kommer ind i blodbanen.
Ifølge lægerne på hospitalet i Guangdong-provinsen i det østlige Kina har den rå fisk, som manden har spist, været forurenet.
Manden klagede til sin læge over mavepine og huden kløede.
Tidligere undersøgelser har vist, at rå fisk kan føre til forskellelige parasitsygdomme fx bændelorm, hvor mennesker eller dyr smittes med en lille larve, som i tarmen senere udvikler sig til bændelorme
Eksempler med bændelorm finder finder typisk sted i fattige områder på grund af primitive køkkenforhold. Men med sushiens indtog i store dele af verden er mange velstående lande også blevet ramt af bændelorm, vurderer læger i det canadiske magasin Journal Canadian Familiy Physician.
Han havde spist rå fisk, som ikke var blevet tilberedt korrekt
- Den udbredte popularitet af japanske sushi og sashimi (skiver af rå fisk) er en bidragyder, udtaler lægen Nancy Craig i magasinet og tilføjer:
- Men andre populære retter kan også give bændelorm, såsom rå saltede elller marinerede fileter, som stammer fra Østersøen og skandinaviske lande, carpaccio (meget tynde skiver af råt kød/fisk, som er normalt i Italien), rå laks og ceviche (let marineret fisk).
Bændelorme i ens blodårer kan være livsfarligt