Disse 5 ting gør, at du ikke taber dig

Henrik Rothenbücher

297 uger siden

|

06/03/2019
Har du besvær med at smide de overflødige kilo, selvom du føler, at du følger alle de nødvendige råd? Måske gør du mindst en af de fem ting, som diæsterne fraråder folk til, hvis de gerne vil have succes med et vægttab.

Dagens topnyheder

Du har måske længe følt, at det var tid til at få bugt med de ekstra kilo på kroppen, men uanset hvad du næsten prøver, så bliver kiloene på kroppen. Det kan der være flere forskellige årsager til, men typisk vil det skyldes, at du gør mindst en af de fem ting, som vi beskriver længere nede i artiklen.

Fire diætister er nemlig blevet sat på arbejde af fitness-appen, MyFitnessPal, så de kan hjælpe folk med at finde ud af, hvorfor deres kamp mod kiloene ikke lader til at være den helt store succes.

I fællesskab er de kommet frem til, at følgende fem punkter ofte sætter en stopper for drømmen om at gå et par ekstra buksestørrelser ned.

1. Du følger de populære diæter

Der kommer stort set ikke et år, hvor der ikke kommer en helt ny vægttabs-trend. 2018 virkede som året, hvor Keto-dieten var det absolut hotteste, men hvis du følger de diæter, som bliver skudt op til at være det helt store, så bliver du ofte skuffet.

”De trendy-diæter der lover et hurtigt vægttab, virker ofte spændende, men de diæter der udelukker hele grupper af fødevare, er ikke holdbare,” lyder det fra diætisten Lauren Harris-Pincus, der blandt andet er forfatter til bogen ’The Protein-Packed Breakfast Club’

Hun anbefaler i stedet, at du holder dig til en kost, hvor du får friske produkter, der indeholder fuldkorn, gode proteiner og som ikke indeholder e-numre.

2. Din salat er måske ikke så sund igen

Når man skal tabe sig, så får man ofte at vide, at man skal spise rigtig meget salat. Salat er jo grønt, godt og småt med kalorier, men til gengæld kan du hurtigt blive snydt, hvis din salat også indeholder ost, krotoner, pasta, nødder, dressing med mere.

I stedet for de færdiglavede salater der ofte kan indeholde mange kalorier, så anbefales de, at du i stedet får en masse grøntsager, grillet kylling eller fisk, og så kan du selv tilføje en lille smule ost, avocado eller nødder. Hvis du samtidig hælder dressingen ved siden af, er det lettere at styre.

3. Du venter for længe mellem dine måltider

I en travl hverdag er det alt for let at glemme sine måltider. Spiser du morgenmad klokken 7, så kan det hurtigt være, at det er blevet eftermiddag før du spiser igen. Det kan være skidt for et vægttab.

Diætist Gabrielle Mancella fra Orlando Health fortæller, at desto længere man venter mellem måltider, desto svære vil det være at styre størrelsen på ens portioner, og man vil ofte vælge mad af dårligere kvalitet. Samtidig vil det også kunne give udsving i ens blodsukker, og du risikere at afspore dit vægttab.

4. Hold dig ikke tilbage fra dine cravings

Det kan måske lyde underligt, at du skal spise et stykke chokolade eller andet kalorierigt, hvis du forsøger at tabe dig. Men ifølge diætisten Rachel Fine, der er indehaver af en ernæringsrådgivnings-virksomhed, så kan det give bagslag, hvis du holder dig væk fra dine cravings.

”Desto mere du begrænser dig fra din favoritmad, desto mere vil du ende med at spise det i fremtiden,” fortæller hun til Myfitnesspal.

Hun fortæller også, at det kan være en god ide at følge 80/20-reglen, hvor 80 % af din kost består af sunde madvarer, og så må 20 % af den gerne bestå af lækkerier og andet du craver.

5. Lad være med at holde ”cheat-days”

”Cheat-days” er et kendt fænomen. Man holder sig til en streng diet, hvor man udelukker alle former for usunde fødevare, men en gang i ugen eller i måneden, må man få lov til at gå amok og spise alt det usunde stads, man har lyst til.

Det er dog ikke holdbart mener diætisten Nicholas Kelly fra Cleveland, der fortæller, at man aldrig skal være på en diet, hvor man føler sig så begrænset, at man har brug for en hel dag for at gøre op for det.

Han fortæller også, at ”Cheat-days” ofte kan få personer til at overspise, gøre dem oppustede og fylde dem med angst og dårlig samvittighed.