Når man først beslutter sig for at smide de overflødige kilo, så vil man gerne af med så meget som muligt, og gerne så hurtigt som muligt. Mange erfarer dog også, at de ender med at tage kiloene på igen, og derfor kunne det være smartere med en løsning, hvor man blot lave små ændringer.
Det har hvert fald virket for den 24-årige australske mor til tre, Keely Dellit, der endte med at tabe sig 56 kilo, og det var blot ved hjælp af bittesmå ændringer hver uge.
Moren var helt oppe at veje 126 kilo, og hun vidste, at det var blevet tid til at ændring, da hun stillede sig op på vægten kort efter fødslen af sit tredje barn. Det var dog ikke kun tallet, der var en motivation for Keely Dellit, der først og fremmest gjorde det, fordi hun følte sig udmattet og usund.
”Jeg vidste, at jeg skulle foretage en ændring. Det var ikke kun på grund af tallet på vægten, men fordi, at jeg følte mig usund og udmattet, og fordi jeg gerne ville være sund for mine tre børn,” fortæller Keely Dellit til Womens Health Magazine.
En ny ændring hver uge
Hun følte dog ikke, at en stor ændring, ville være den rette vej for hende, så hun valgte i stedet at tilføje en lille bitte ændring hver uge, så hun på den måde gradvist blev sundere.
”Jeg valgte ikke at droppe fast food, og andre søde sager, som jeg elskede. Jeg valgte i stedet at tage mindre portioner, eksempelvis en lille omgang pommes i stedet for en medium. Så gradvis valgte jeg sundere alternativer så som grillet kylling i stedet for crispy,” fortæller moren.
”Når først jeg så var blevet vant til det, så begyndte jeg at erstatte sodavand med juice, og derefter fra juice til vand med brus. Så blev det brune ris i stedet for hvide, og så prøvede jeg plantebaseret mælk i stedet for mejeriprodukter. Derefter valgte jeg at lave mad i stedet for at bestille mad,” lyder det fra Keely Dellit.
De gradvise ændringer fik hende vænnet til at være sundere, og i dag har hun ikke problemer med at holde en sund livsstil. Hun kommer ligeledes med, hvordan hendes typiske måltider ser ud.
Morgenmad: To scrambleæg og en lille skål med havregryn og bær.
Frokost: En stor salat bestående af. Salat. Avocado, Agurk, Gulerødder, Peberfrugt, og grillet kylling eller tun.
Aftensmad: Kogt fisk med en stor bunke kogte grøntsager.
Snack: Proteinbarer, stænger af gulerødder eller naturligt peanut butter.
56 kilo på 14 måneder
Da hun startede med at vænne sig til den sunde kost, begyndte kiloene at rasle af hende, og det var uden, at hun satte en fod i et fitnesscenter. De første seks måneder motionerede hun således ved, at hun gik rundt i parken med hendes børn, eller fulgte træningsvideoer fra Youtube, og det var først, da hun følte sig komfortabel nok, at hun begyndte at træne på hold i et fitnesscenter.
Her startede hun med et par enkelt hold om ugen, men hun blev så glad for det, at hun endte med at træne hver dag.
I løbet af de 14 måneder tabte hun sig 56 kilo, og hendes fokus er gået fra vægttab til, at hun nu gerne vil fokusere mere på at styrke hendes muskler. Hun har derfor valgt at tage kurser, så hun nu er personlig træner på de hold, som hun selv startede på efter de første seks måneder af vægttabet.