Rasmus Lauge med vigtig besked til de danske håndboldfans

Nicolai H

7 uger siden

|

01/08/2024
Sport
Foto: Wikimedia Commons
Mange danskere har undret sig. Nu besvarer landsholdsstjernen.

Dagens topnyheder

Når de danske håndboldherrer kæmper for medaljer i OL-byen Paris, har de en særdeles erfaren spiller med på holdet.

Rasmus Lauge, den 33-årige skudstærke bagspiller, er tilbage på dansk jord efter ti års triumfer i internationale klubber.

Sidste sommer valgte Lauge at vende hjem til Danmark med sin familie. Efter at have imponeret i de tyske storklubber THW Kiel og Flensburg-Handewitt samt den ungarske gigant Veszprem, besluttede Lauge, at det var tid til at genskabe hverdagen i Danmark.

Den beslutning har han ikke fortrudt et øjeblik.

"Det er superdejligt, det er en hel ny hverdag, som vi jo i bund og grund har savnet, da vi var i udlandet," udtrykte Lauge med stor tilfredshed på herrelandsholdets pressedag overfor Her&Nu.

For Lauge er det en kærkommen forandring at være tættere på familie og venner, og det har også givet ham mulighed for at genopfriske gamle relationer.

Vise ord fra generationen før

Lauges rejse begyndte i Bjerringbro FH, hvor han hurtigt blev en vigtig spiller.

Han debuterede på landsholdet i 2010 og har siden da været med til at sikre Danmark adskillige medaljer ved både VM og EM.

På trods af sin succes glemmer Lauge aldrig sine rødder. Han deler ofte et vigtigt råd med yngre spillere - et råd der har hjulpet ham gennem sin karriere:

"Det er rigtig vigtigt, at man sådan generelt lige husker, hvorfor det var, man i sin tid begyndte til håndbold. Vi startede jo i bund og grund, fordi vi syntes, det var sjovt at gå til håndbold, og den glæde skal vi stadig huske på og bevare."

Lauge er med i Nikolaj Jacobsens landsholdstrup, der i samlet flok skal forsøge at genvinde OL-guldmedaljen, som de sidst vandt ved legene i Rio i 2016.