Benægter alt: Catherine Laudrup-Dufour beskyldt for dyremishandling

Nicolai H

7 uger siden

|

31/07/2024
Sport
Foto: Elli Birch/Shutterstock/Ritzau Scanpix
En belgisk dyrlæge mener, at den danske rytter bør udelukkes fra legene. Nu reagerer hun.

Dagens topnyheder

Det var ikke længe den danske rytter Cathrine Laudrup-Dufour kunne nå at nyde dagens OL-sejr, før hun skulle i forsvarsposition.

Dressurverdenen vågnede op til choknyheder onsdag morgen, da Idrætsmonitor i samarbejde med fotograf Crispin Parelius Johannessen bragte en artikel, der anklager danske OL-ryttere for dyremishandling.

I artiklen rettes særligt kritik mod Laudrup-Dufour, hvis hest Zimillione blev fotograferet under Falsterbo Horse Show den 13. juli.

Billederne har vakt stor bekymring blandt dyrevelfærdsorganisationer.

Den belgiske dyrlæge Eva Van Avermaet fra Collectif pour les Chevaux kommenterede billederne med alvorlige anklager:

"Hestens tunge er trukket op og er blålig, munden er vidt åben, næsebåndet graver sig ind i det underliggende væv og knuser indersiden af kinden mod kindtænderne, hesten har et intenst blik, og nakken er i hyperfleksion. Dette er alt sammen meget smertefuldt for hesten," sagde hun til Idrætsmonitor, og udtaler at der klart burde være tale om en diskvalificering og/eller karantæne.

Cathrine Laudrup-Dufour blev konfronteret med anklagerne af Ekstra Bladet efter hendes ridt til OL onsdag.

Hun afviste anklagerne og forklarede, at situationen skyldtes nervøsitet hos den unge hest:

"Jeg har ikke læst artiklen. Jeg kun set billederne. Og jeg kan kun sige, at det er første gang en ung hest er inde på en bane (...) Det overrasker mig faktisk rigtig, rigtig meget. Det er bare en ung hest, som red til sit første store stævne for 14 dage siden. Selvfølgelig var den nervøs og klaprer lidt med tænderne. Men jeg er rigtig glad for, at vi har videoer af alt, og jeg fremviste den på den flotteste måde, jeg overhovedet har kunnet."

Det uddyber afslutningsvis, at der ifølge hende ikke er nogen form for berettigelse for beskyldningerne.

Trods skandalen har Cathrine Laudrup-Dufour klaret sig videre til den individuelle finale. Daniel Bachmann og Nanna Merrald har også sikret sejre i deres afdelinger, hvilket gør det næsten sikkert, at Danmark kvalificerer sig til holdfinalen.