OL-komité reagerer på fair play-skandale: Dommer bandlyst

Nicolai H

6 uger siden

|

02/08/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Komitéen reagerede hurtigt, efter et kontroversielt billede dukkede op.

Dagens topnyheder

Det er nemt at glemme, at selvom Paris er værtsby for OL i år, så er der én sportsgren der slet ikke befinder i Frankrig.

12 tidszoner og knap 16.000 kilometer væk fra "kærligheden by" kæmper de kvalificerede surfere om OL-guldet. Konkurrencen finder sted i Tahiti, Fransk Polynesien, på en af verdens mest berygtede bølger, Teahupo'o.

Men nu har en bølge af kontroverser ramt OL.

Den australske dommer Ben Lowe har fået bølgerne til at slå højere, end han nok havde forventet, da et billede af ham sammen med den australske surfer Ethan Ewing og træner Bede Durbidge under OL dukkede op på Instagram.

Billedet, der viste de tre Queensland-surfelskere sammen, var tilsyneladende mere end bare et uskyldigt øjeblik fanget på kamera: det resulterede i, at Lowe nu er blevet fjernet fra sin rolle ved OL.

Det skriver The Guardian.

Billedet bar teksten "Disse 3 Straddie-drenge, der laver deres ting ved OL," og det blev hurtigt fanget af Internettet og fik The International Surfing Association (ISA) ol OL--komitéen til at reagere.

Ifølge ISA’s regler er det upassende for en dommer at have sociale interaktioner med atleter og deres hold, og Lowe er derfor blevet fjernet fra dommerpanelet, for at opretholde integriteten af konkurrencen.

Beslutningen blev truffet for at sikre retfærdighed og overholde ISA’s adfærdskodeks samt IOC’s etiske regler.

Beskyldt for at holde modstanderne nede

Lowe har en historie med at skabe kontroverser, især blandt brasilianske surf-fans.

Kritikere fra Brasilien har tidligere beskyldt ham for bias mod deres surfing-stjerne, den tredobbelte verdensmester Gabriel Medina, hvilket kun har tilføjet yderligere brændstof til diskussionen om dommernes upartiskhed.

Imens fortsætter OL-surfkonkurrencen i Tahiti, hvor Australiens Tyler Wright netop har sikret sig en plads i kvartfinalen, kun for at blive slået ud af den amerikanske surfer Caroline Marks. Samtidig er Ethan Ewing blevet slået ud af landsmanden Jack Robinson i kvartfinalen.