Beskyldt for dyremishandling under OL: Nu klapper de fuldstændig i

Nicolai H

6 uger siden

|

02/08/2024
Sport
Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix
Billeder af hvad der ligner mishandling af danske dressurheste kom frem tidligere på ugen. Nu nægter de at svare.

Dagens topnyheder

Mens rytterne har fokus på OL-guldet, bliver der hvisket grumme beskyldninger i skyggerne.

Direktøren for Dansk Ride Forbunds forsøger at manøvrere gennem en storm af kritik, der har kastet et mistænkeligt lys på dansk ridesport under OL.

Påstandene om dyremishandling har skabt ringe i vandet gennem sporten, hvor billeder af topdressurryttere med heste, der angiveligt viser tegn på mishandling, har fanget offentlighedens opmærksomhed.

Dansk Ride Forbund har indledt en intern evaluering af de omstridte billeder, der påstås at vise heste med blå tunger – et potentielt tegn på nedsat blodcirkulation.

Selvom forbundet tidligere har afvist at vurdere dyrevelfærd baseret på stillbilleder, har de gjort en undtagelse i dette tilfælde, hvilket har vakt yderligere kritik.

Direktøren, Morten Schram Rodtwitt, forsøgte i et interview med TV 2 at undvige spørgsmålene og trække sine tidligere udtalelser tilbage.

Medierne har forsøgt at få adgang til den rapport, som konsulenten i Dansk Ride Forbund har udarbejdet, men uden held.

OL-rytter afviser anklagerne

Billederne, der sætter fokus på rytterne Nanna Skodborg Merrald, Cathrine Laudrup-Dufour, Nadja Aabo Sloth, og Carina Cassøe Krüth, er blevet gransket af en international ekspert i dyrevelfærd.

Fotografen og eksperter konstaterer, at de viser forskellige grader af uregelmæssigheder hos hestene, hvilket vækker bekymring.

Cathrine Laudrup-Dufour, som deltager ved OL, har overfor Ekstra Bladet afvist anklagerne og forklaret, at hendes hest blot var nervøs ved sit første store stævne:

"Jeg har ikke læst artiklen. Jeg kun set billederne. Og jeg kan kun sige, at det er første gang en ung hest er inde på en bane (...) Det overrasker mig faktisk rigtig, rigtig meget. Det er bare en ung hest, som red til sit første store stævne for 14 dage siden. Selvfølgelig var den nervøs og klaprer lidt med tænderne. Men jeg er rigtig glad for, at vi har videoer af alt, og jeg fremviste den på den flotteste måde, jeg overhovedet har kunnet."