Denne opskrift på bøffer lavet af kikærter er nem at lave og nok til at mætte fire personer. Opskriften tager 25 minutter inklusiv forberedning.
Ingredienser:
400g kikærter på dåse. Husk at dræne vandet fra først
1 citronskal + halvdelen af citronjuicen
1 teskefuld stødt spidskommen
1 bundt koriander, hakket i småstykker
1 æg
100g rasp
1 rødløg, 1/2 hakket og 1/2 i skiver
1 spiseskefuld olivenolie
4 burgerboller
1 stor tomat, skåret i skiver, 1/2 agurk i skiver og chilisauce som tilbehør
Tilberedning:
Hæld kikærter, citronskal, citronjuice, spidskommen, halvdelen af koriander, æg og lidt krydderier i en foodprocessor. Skrab dejen over i en skål og bland med 80g af raspen og de hakkede løg. Form 4 kikærtebøffer og tryk dem i det resterende rasp på begge sider og lad dem stå i 10 minutter.
Opvarm olien i en stegepande og vent til den er brændvarm. Steg bøfferne med 4 minutter på hver side, mens du holder middel varme, så de ikke brænder på.
Skær hver burgerbolle i to og fyld dem med en skive tomat, bøf, to skiver rødløg, nogle agurkskiver og en klat chilisauce og de resterende koriander.
For flere vegetaropskrifter klik her.