Det er jeg sikker på. Den smager så fuglene synger og kan bruges til alt! Den smager fænomenalt til alt lige fra et spejlæg, til kylling og bøf og den er guddommelig som tilbehør til grøntsager. Og den kan smøres i sandwiches og på ristet rugbrød. Den kan klattes på pizza og vendes i varm pasta og... Jeg er sikker på, at du nok skal blive fan!
Til ca. ½ L grillet paprika-mandelcreme
2 store røde peberfrugter
100g mandler
50g pinjekerner
150g mild olivenolie
Saften af 1 citron
Havsalt
Halver peberfrugterne og fjern stilk, frø og stole.
Læg peberfrugterne med skærefladen nedad på en bagepapirsbeklædt bageplade.
Grill peberfrugterne på højeste varme og grillfunktion i ovnen. Peberfrugterne skal blive sorte og boblende i skindet. Når peberfrugterne ser ud til, at have fået nok, tages de ud af ovnen.
Lad peberfrugterne køle af et par minutter og læg dem derefter i en frysepose eller i en skål/beholder med låg på. I takt med at peberfrugterne køler af, dannes der kondensvand og det gør det lettere at flå skindet af peberfrugterne. Når peberfrugterne er lune og til at håndtere, trækkes skindet af.
Rist pinjekernerne på en tør pande over middel varme og jævnlig omrøring. Når kernerne begynder at dufte aromatisk og tage farve, hældes de over på en tallerken. Gentag tørristningsprocessen med mandlerne.
Kombiner grillet peberfrugt, mandler, pinjekerner, olivenolie, citronsaft og lidt havsalt i en foodprocessor eller blender og blend til en cremet og pestoagtig fed creme. Smag til med havsalt.
Opbevar cremen i et skoldet glas på køl, hvor holdbarheden vil være en uges tid.
Foto: Dagens.dk