Bagt græskar med persille og feta.
Skønt grønt tilbehør, der passer til alt lige fra hakkebøffer til kyllingelår eller en god laksefilet.
Til 4 personer
2 Hokkaido græskar
Olivenolie, havsalt og sort peber
200g feta
2 små potter frisk persille
80g græskarkerner
Vask græskarrene grundigt. Skær stilk og bund af og halver dem. Skrab kernerne ud og skær de halve græskar i tynde både.
Foto: Sabine Murati
Læg græskarbådene på en bagepapirsbeklædt bageplade. Dryp med olivenolie og krydr med havsalt og sort peber. Vend godt rundt, så alt dækkes af olie og krydderier.
Arranger græskarbådene, så de ligger let adskilte på pladen.
Foto: Sabine Murati
Bag græskarbådene i en forvarmet ovn på 200C i ca. 60 minutter – vend græskarbådene halvvejs.
Foto: Sabine Murati
Hak persillen fint og smuldr fetaen med fingrene.
Foto: Sabine Murati
Anret de tilberedte græskarbåde på et fad og drys med finthakket persille, smuldret feta og græskarkerner.
Foto: Sabine Murati
Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.