Viste en helt ny side frem: Mette Frederiksen i vild 'forvandling'

Emil Martesen

1 dag siden

|

01/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen viste en helt ny side frem.

Dagens topnyheder

Det næste store punkt i Mette Frederiksens kalender fandt sted i dag, den 1. oktober, da hun deltog i Folketingets åbning 2024.

Vanen tro skulle hun holde en åbningstale, og her stjal den danske statsminister endnu engang overskrifterne.

Her viste hun nemlig en ny side af sig selv ved Folketingets åbningstale den 1. oktober, hvor fokus især var på socialt udsatte og behovet for et mere retfærdigt samfund.

Det faldt ikke på et tørt sted for B.T.’s politiske analytiker, Henrik Qvortrup, der ikke lagde skjul på, at Mette Frederiksen er en mester i at tilpasse sin politiske profil til situationens krav:

"Det er imponerende, som Mette Frederiksen kan forvandle sig selv. Nu har vi jo snart været turen rundt med de forskellige udgaver af hende. Og nu er det så den socialt indignerede og socialt bekymrede statsminister, vi så tone frem her", lyder det fra Henrik Qvortrup.

Mette Frederiksens sjette åbningstale som statsminister havde en markant social profil, hvor hun satte to streger under behovet for at fordele byrderne mere retfærdigt i samfundet.

Men selvom talen var præget af socialdemokratiske værdier, lykkedes det statsministeren at balancere budskabet på en måde, som ikke provokerede hendes regeringspartnere, Venstre og Moderaterne, nævneværdigt:

"Hun får formuleret sig på en måde, så der ikke er ret mange, der kan være uenige i ret meget, hvis vi nu skal være ærlige. Så når jeg nu siger, at det er den socialt indignerede Mette Frederiksen, vi ser, så er det meget vægtningen og betoningen af det", lyder det videre fra den politiske kommentator.

Qvortrup pointerer dog også, hvordan statsministeren gennem tiden har vist en enestående evne til at ændre politisk retning, når situationen kræver det.

Den danske statsminister formår altså endnu en gang at træde ind i rollen, som politiske vinde kræver – og denne gang som den socialt engagerede leder, der taler de udsattes sag.