Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til dette land

Nicolai Busekist

2 dage siden

|

04/07/2024
Nyheder
Foto: Darby2 / Shutterstock.com
Foto: Darby2 / Shutterstock.com
Udenrigsministeriet har udsendt en advarsel, hvornår de nu fraråder alle rejser til dette land.

Dagens topnyheder

Der er mange danskere, der så småt er ved at gøre sig klar til sommerferien. Flere er også allerede rejst af sted til en destination, hvor vejret forhåbentligt er bedre, end det er i Danmark.

Hvis du endnu ikke er rejst på sommerferie, er det en god idé at holde øje med, hvad Udenrigsministeriets anbefalinger for landet er. Det er nemlig ikke altid, at det er en god idé at tage afsted.

Selvom det sandsynligvis er de færreste danske turister, der har haft planer om at tilbringe deres sommer i Israel, er der måske personer, der ønsker at besøge familie eller lignende. Men har du haft planer om dette, bliver det nu frarådet.

Udenrigsministeriet har nemlig i en opdateret rejsevejledning gjort det klart, at de fraråder alle rejser til hele Israel. Årsagen til dette er, at der på det seneste har været øget risiko for eskalering af kamphandlinger mellem libanesiske Hizbollah og Israel.

Hidtil har det heller ikke ligefrem været anbefalet at rejse til Israel. Det har nemlig været linjen hos Udenrigsministeriet, at man har valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til landet. Men sådan er det ikke længere, da det nu er blevet opjusteret til næste niveau.

Det er især krigen i Gaza, der har fyldt i Israel på det seneste, men den har også resulteret i, at konflikten mellem Hizbollah og Israel er taget til. Og nu er denne konflikt nået til et niveau, hvor der er fare for, at førstnævnte kan finde på at angribe.

Torsdag er det kommet frem, at Hizbollah har hævdet, at de har sendt intet mindre end 200 raketter og droner med sprængstof mod flere militære positioner i Israel. Derfor er der ikke nogen tvivl om, at der er en stor risiko forbundet mod at rejse til landet, hvorfor det frarådes.