Efter intens eftersøgning af 20-årig student: En særlig ting udfordrer politiet

Kamille Isaksen

2 dage siden

|

04/07/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Selvom der har været ledt intensivt efter den unge mand, så er der i skrivende stund intet livstegn.

Dagens topnyheder

I disse dage føles sekunderne lange, mens politiet fortsat er i gang med den intense eftersøgning ved Nørresø i Viborg.

Samtlige danskere har fulgt med i sagen om den 20-årige student, siden han forsvandt.

Den unge student blev sidst set sent fredag aften under en kajaksejltur, og hans forsvinden har sat gang i en omfattende eftersøgning, som nu er inde i sit sjette døgn.

Men selvom der har været ledt intensivt efter den unge mand, så er der i skrivende stund intet livstegn.

Torsdag morgen fortsatte politiets intensive eftersøgning af den 20-årige student, der har været savnet i seks dage ved Nørresø i Viborg. 

Politikommissær Maria Jensen fra lokalpolitiet i Viborg oplyser, at dykkere er blevet sat ind i søgningen fra tidlig morgen. 

Onsdag blev politiets vandsøgshunde anvendt, og de lavede flere markeringer i vandet. 

Det skriver Presse-fotos.dk

Disse specialtrænede hunde er i stand til at finde lig under vand og bruges også til humanitære eftersøgninger, hvilket giver dykkerne præcise områder at fokusere på.

Maria Jensen fortæller derudover, at hundene har peget på specifikke områder, men at politiet søger endnu bredere, da de tager højde for strømforholdene i søen. 

En særlig ting udfordrer politiet

Eftersøgningen er særligt udfordret af grumset vand, hvilket gør dykningen langsommelig og vanskelig: Dykkerne er nødt til at føle sig frem med hænderne, hvilket svarer til at støvsuge søens bund for spor. “De ser simpelthen med hænderne. Så det går langsomt. De nærmest støvsuger bunden,” siger Maria Jensen.. 

Der er en stærk formodning om, at den unge mand er omkommet, og politiet arbejder utrætteligt på at bringe klarhed og afslutning til sagen.

I forbindelse med eftersøgningen har politiet opfordret offentligheden til at undgå at sejle på søen, hvilket er blevet respekteret.