Tesla advarer samtlige: Pas på - for din egen skyld

Nicolai H

17 timer siden

|

15/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er med at passe på, fortæller den administrerende direktør.

Dagens topnyheder

Jubel og alvor gik hånd i hånd, da Teslas fabrik i Grünheide lige uden for Berlin fejrede produktionen af bil nummer 400.000.

Men midt i fejringen sendte fabriksdirektør André Thierig en skarp advarsel til medarbejderne: Tesla kan ende med de samme problemer som Volkswagen, hvis sygefraværet fortsætter med at stige.

Det skriver tyske Frankfurter Rundschau.

Under en tale til de ansatte tog Thierig ikke noget for gode varer og langede ud efter det høje sygefravær på fabrikken, som ifølge ham har nået et kritisk niveau.

"Volkswagen taber en milliard euro hvert år på grund af produktionstab. Problemerne i Grünheide og Wolfsburg er meget ens," lød det fra direktøren. Han gjorde det klart, at hvis sygefraværet fortsætter, vil konsekvenserne ikke kun ramme produktionen, men også prisen på Teslas biler.

"Hvis 15-18 procent af medarbejderne her konstant er sygemeldte, og vi skal ansætte mere personale for at kompensere for dette fravær, vil det afspejle sig i vores bilpriser," advarede Thierig.

Tjekker de syge

Det er ikke første gang, Tesla i Tyskland er under pres.

Fabrikken i Grünheide har været i modvind flere gange i år, senest i forbindelse med en kontrovers om, at Tesla angiveligt opsøger sygemeldte medarbejdere på deres privatadresser for at tjekke, om deres fravær nu også er berettiget.

Dette har tiltrukket opmærksomhed fra både medier og aktivister, og Tesla har også været mål for brandattentater udført af miljøaktivister, der kritiserer fabrikken for dens påvirkning på miljøet.