Politiet deler alvorlig advarsel: "Det er helt uansvarligt og ulovligt"

Emil Martesen

38 uger siden

|

22/12/2023
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk / OBS: Genrefoto
Foto: Presse-fotos.dk / OBS: Genrefoto
Politiet deler en alvorlig advarsel.

Dagens topnyheder

I takt med at nytårsfejringen nærmer sig, stiger spændingen, men også bekymringerne.

Og i den forbindelse har Københavns Politi udsendt en skarp advarsel mod for tidlig og uforsvarlig brug af fyrværkeri, efter flere tilfælde af hensynsløs adfærd har fundet sted:

"Det er uacceptabelt at bringe andre i fare, fordi man synes, det er sjovt at skyde med fyrværkeri", udtaler Jonas Wybrandt, leder af Nærpolitiafdelingen i Københavns Politi, til TV 2 Kosmopol.

Denne advarsel kommer i kølvandet på en hændelse ved Sortedam Dossering, hvor en gruppe unge mænd affyrede bomberør mod tilfældigt forbipasserende.

En 19-årig mand er nu sigtet for at bringe andres liv eller førlighed i fare, en handling der kan medføre fængselsstraf. Denne episode er blot en i rækken af lignende hændelser, der har skabt utryghed og understreget behovet for strengere håndhævelse af fyrværkerireglerne.

Københavns Politi, i samarbejde med Hovedstadens Beredskab og Københavns Kommune, har iværksat en oplysningskampagne, der involverer besøg på skoler og ungdomsklubber for at informere unge om farerne ved uforsvarlig brug af fyrværkeri. Det er ofte unge mennesker, der kommer til skade i disse situationer, hvilket gør det til en vigtig målgruppe for præventive tiltag.

På sociale medier fortsætter politiet med at understrege vigtigheden af at overholde reglerne. På det sociale medie X har de udsendt en opfordring:

"Det er kun tilladt at affyre fyrværkeri fra den 27/12 til og med den 1/1-24. Vi opfordrer til, at man tænker sig grundigt om og aldrig retter fyrværkeri mod andre. Det er helt uansvarligt og ulovligt, og vi tager sager om ulovlig brug af fyrværkeri meget alvorligt".