Politiet gennemførte sidste uge stor antiterroraktion i Danmark: Her er hvad vi ved

Emil Martesen

39 uger siden

|

19/12/2023
Nyheder
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Her er hvad vi ved i kølvandet på terrormistanken i Danmark i sidste uge.

Dagens topnyheder

I en sag, der har vakt stor opmærksomhed i Danmark, er syv personer blevet sigtet for forberedelse af et terrorangreb. En ottende person er blevet anholdt i Holland i forbindelse med sagen.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) og politiet har et netværk været i gang med at planlægge et angreb. Tre af de sigtede har forbindelser til den forbudte bande Loyal to Familia (LTF).

Under et pressemøde den 14. december blev det afsløret, at sagen har tråde til bandemiljøet, specifikt LTF. Det er dog ikke klart, hvilken rolle banden spiller i sagen, og det er ikke ensbetydende med, at LTF som gruppe er involveret i de påståede terrorplaner. Seks af de syv sigtede blev varetægtsfængslet efter et lukket grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg, mens fire af dem blev varetægtsfængslet in absentia.

Det skriver TV 2.

Blandt de sigtede er en profil fra det svenske bandemiljø, som tidligere har været udsat for et drabsforsøg og har forbindelser til flere sprængninger i Sverige. En ung mand i 20'erne, tidligere omtalt i en drabssag, og en 27-årig mand, et højtstående medlem af LTF, er også blandt de varetægtsfængslede.

En kvinde fra Odense og en 29-årig mand fra Aarhus er ligeledes involveret i sagen.

Den 29-årige blev løsladt efter grundlovsforhøret, men er stadig sigtet, og anklagemyndigheden har kæret løsladelsen.

En ældre mand, kendt i muslimske kredse og med palæstinensiske rødder, er også blevet varetægtsfængslet. Han har tidligere været i myndighedernes søgelys for mulig terrorfinansiering.

Men det stopper ikke her.

En yngre kvinde under 20 år blev anholdt i Aarhus.

Sagen, der behandles bag dobbeltlukkede døre, har skabt bekymring og rejser spørgsmål om sikkerheden i Danmark. Flere af de sigtede nægter sig skyldige, og sagen fortsætter med at udvikle sig, mens efterforskningen skrider frem.

I skrivende stund er det også svært at finde hoved og hale i sagen, der behandles bag lukkede døre og stadig er på et tideligt stadie i efterforskningen.