OK med stor nyhed: Kan påvirke over 100.000 biler

Nicolai Steinicke

44 uger siden

|

31/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
OK deler stort nyt.

Dagens topnyheder

OK skal i samarbejde med UCN sikre flere lademuligheder til elbilister i det nordjyske. Det skyldes et nyt offentligt udbud, som energiselskabet for nyligt har vundet.

De nye ladestandere forventes at være idriftsat senest i tredje kvartal 2024. Der er tale om 20 ladestandere svarende til i alt 40 almindelige ladepunkter fordelt på fem forskellige lokationer i henholdsvis Aalborg og Hjørring.

Det skriver OK i en pressemeddelelse.

Det bliver ikke alene nemt, men også gennemskueligt for medarbejdere, studerende og gæster at oplade deres elbiler eller plug-in hybridbiler hos UCN. Opladningen sker via OK’s app, der giver et godt overblik over pris og kWh-timer.  

”Vi mener det, når vi siger, at det skal være nemt og attraktivt at køre på el. Derfor er vi også rigtig glade for vores seneste aftale med UCN, som skal give elbilister endnu flere opladningsmuligheder i det offentlige rum. Vi tror og håber selvfølgelig på, at uddannelsesinstitutionen vil få stor gavn af vores ladestandere og digitale app-løsning,” siger Thor Folmann Krarup, OK’s e-mobilitetschef.

Det er efterhånden helt almindeligt at tilbyde ladestandere på arbejdspladsen. Mange elbilsejere efterspørger og forventer det også. Det giver nemlig en stor frihed at kunne oplade på arbejdet, særligt hvis man har begrænsede muligheder for opladning derhjemme.

Rektor for UCN, Kristina Kristoffersen, ser frem til, at ladestanderne står klar til at forsyne elbilisterne med strøm:

”Det har længe været et ønske at etablere ladestandere på vores adresser, da udviklingen af ladeinfrastrukturen i Nordjylland er en vigtig del af den grønne omstilling, som vi i UCN ønsker at bidrage til. Det er også et vigtigt gode for medarbejdere, studerende og besøgende, at de har mulighed for at lade deres elbil, og vi er derfor glade for at kunne indgå aftale om standere på vores adresser i Aalborg og Hjørring,” siger hun.

Fakta om ladestanderne

  • Aftalen er en såkaldt koncessionsaftale. Det vil sige, at OK opsætter og driver ladestanderne ved UCN’s faciliteter.

  • Der bliver etableret 20 ladestandere svarende til 40 almindelige ladepunkter.

  • Ladestanderne kan lade med en effekt op til 11 kW. Det giver cirka 60 kilometer i rækkevidde per time, man oplader.