Odenseaner brugte velkendt billet-trick til at snyde DSB: Nu har han fået betinget fængselsdom

Emil Martesen

2 timer siden

|

09/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu har han fået en betinget fængselsdom.

Dagens topnyheder

En 43-årig mand fra Odense blev tirsdag idømt seks måneders betinget fængsel for at have bedraget DSB for næsten 79.000 kroner ved hjælp af en særdeles velovervejet metode.

Det oplyser Leila Krak, anklagerfuldmægtig ved Fyns Politi ifølge Avisen Danmark.

Manden benyttede sig af en snedig fremgangsmåde, hvor han undlod at købe togbilletter i forbindelse med sine arbejdsrejser mellem Odense og forskellige byer i Jylland.

I stedet for at købe en billet fra start, forberedte han købet på sin telefon og ventede med at indløse billetten, indtil der eventuelt var billetkontrol i toget.

Var der kontrol først i Fredericia på en rejse til Vejle, kunne han således nøjes med at betale for strækningen fra Fredericia til Vejle, selvom han var steget på i Odense.

Hvis ingen kontrollør dukkede op undervejs, slap han helt for at betale.

Ifølge togselskabet DSB havde manden forberedt billetter 653 gange uden at købe dem, hvilket resulterede i et tab på omkring 79.000 kroner for selskabet.

DSB blev opmærksom på mandens aktivitet ved at overvåge data fra deres billetapp, hvor den usædvanligt høje mængde af forberedte, men aldrig indløste billetter, vakte mistanke.

Sagen skulle for Retten i Odense, og det mundede ud i, at manden blev dømt til at tilbagebetale cirka 70.000 kroner af det samlede beløb.

Desuden fandt retten mandens systematiske forsøg på at undgå betaling over en lang periode så alvorlig, at han modtog en betinget fængselsdom.