Der er løbet meget vand i åen siden Mette Frederiksen blev statsminister tilbage i 2019.
Hvad der dog ikke er pillet ved er politikkernes mulighed for at køre skattefrit rundt til møder i hele landet - også uden for deres egen valgkreds.
For selvom den praksis ikke er understøttet af nogen egnetligt lov, så har de alligevel benyttet sig af den i 12 år.
Det erkender Folketinget, som afslører at politikerne burde have betalt skat af fem millioner kroner i den periode.
Det skriver Ekstra Bladet.
Men i stedet for at rette op på den uretmæssige skattefordel ved at kræve tilbagebetaling, vælger Folketingets Præsidium at skrive en ny lov.
Loven vil med tilbagevirkende kraft gøre skattefriheden lovlig, og derved undgå at politikere skal betale den manglende skat.
Det skrev mediet Frihedsbrevet tidligere på ugen.
Skatteekspert og chefkonsulent hos BDO, Henning Boye Hansen, lægger ikke skjul på sin forundring over, hvordan politikere kan undgå at betale den skat, de skylder:
"Det her var aldrig gået i en privat virksomhed. Man ville jo ikke bare sådan kunne lave loven om. Men fordi det er Folketinget, tænker man måske, tja, vi laver bare en lov, der løser det. Der burde være trukket skat af det beløb, og det er ikke sket. Og havde det været en privat virksomhed, skulle de betale hele beløbet tilbage", lyder det fra ham ifølge Ekstra Bladet.
Ifølge Folketinget har de skattefri kørselsgodtgørelser resulteret i en skatterabat på omkring 17.500 kroner i gennemsnit per folketingsmedlem over de 12 år.
Forslaget om at lovliggøre de mange års skattefrihed kommer fra Folketingets Præsidium, som består af medlemmer fra de fem største partier.